Простий рецепт, який не вимагає багато часу.
Сьогодні ми розберемося, які інгредієнти потрібні для приготування смачного і ситного сирного пирога та як правильно його спекти. Нічого складного в цьому немає!
Вам знадобиться:
- 150 мл води;
- 2 яйця;
- 5 грамів солі;
- 10 мл оливкової олії
- 0,5 кг пшеничного борошна;
- 350 грамів сиру сулугуні;
- 350 грамів сиру російського;
- 100 грамів вершкового масла.
Приготування:
На стіл гіркою висипають борошно, роблять в ньому заглиблення і заливають воду. Далі туди ж додаються яйця, сіль і оливкова олія
Можна починати місити тісто. Після 5-10 хвилин маніпуляцій руками, тісту знадобиться відпочинок протягом 30 хвилин. Далі його ділять на 5 частин, 4 з яких мають бути приблизно рівними, а одна трохи більшою за інші. Всі частини по черзі розкочуються в тонкі пласти, інформує Ukr.Media.
Після того, як все готово, кожен пласт промивається холодною водою протягом 5-10 секунд. Далі пласти просушуються на щільних рушниках.
Можна приступати до приготування сиру. Його натирають на великій тертці та перемішують. Тепер можна брати сковороду, змащену вершковим маслом. На дно викладається найбільший пласт так, щоб його краї звисали зі сковороди. У нього викладається частина сирів і трохи вершкового масла.
Ті ж маніпуляції проводяться до моменту, поки пласти не закінчаться. Тепер краї найбільшого пласта загортають догори. Їх можна зафіксувати за допомогою зубочисток. Можна змастити пиріг жовтком.
У духовці пиріг випікають протягом 30 хвилин при температурі не більше 200 градусів.
Тільки спробуйте, і ви вже ніколи не забудете цей неймовірний смак.