
Незважаючи на те, що навіть овочів в раціоні може бути занадто багато, в цілому це ситуація унікальна. Тому що, будемо відверті, в раціоні більшості з нас овочів якраз недостатньо. «Їжте більше овочів», – закликають дієтологи, вимірюючи ідеальні порції, які складно запам’ятати.
Але є один дуже простий спосіб з’їдати рівно стільки, скільки потрібно, отримуючи з меню максимум бонусів. І це харчування за правилом 50%.
Добре відомо, що середземноморська дієта – навіть з урахуванням можливих мінусів – сприяє здоров’ю та довголіттю. А ця система харчування будується якраз на великій кількості овочів, які доповнюються білком (риба) і здоровими жирами (оливкова олія). При цьому середня тарілка людини, яка дотримується середземноморської дієти, заповнена овочами наполовину або трохи більше.
За словами дієтологів, звичка додавати овочі в кожний прийом їжі так, щоб вони складали рівно половину з’їденого, є відмінним способом підтримки збалансованого раціону. І це, погодьтеся, куди простіше, ніж підрахунок калорій.
Дослідження показують, що овочі сприяють оптимізації рівнів вітамінів, мінералів і антиоксидантів в меню. Але що ще більш важливо, так це те, що ви будете отримувати необхідну і достатню для нормального травлення кількість клітковини. Крім того, овочі в раціоні позитивно позначаються на тиску, рівню цукру в крові і здоров’ї очей, а також значно знижують ризик серцево-судинних захворювань.
Звучить непогано, чи не так? Так що, здається, це саме те, що допоможе вам модернізувати раціон вже сьогодні.