
Дослідники з Політехнічного інституту Коїмбри заявляють, що для того, щоб знизити тиск, достатньо щодня вживати кілька грамів темного шоколаду.
Результат буде помітний вже через місяць. На думку фахівців, краще всього в цьому випадку вживати шоколад, який складається на 90% з какао. Це пов’язано з тим, що такий шоколад містить флавоноли, потужні антиоксиданти.
Вчені провели експеримент, щоб довести ефект дії шоколаду.
В експерименті брали участь 30 осіб у віці від 18 до 27 років. Вони повинні були щодня вживати по 20 грамів шоколаду протягом місяця.
50% учасників їли шоколад, який містив 55% какао, а інші учасники – шоколад з 90% какао.
Вчені при цьому контролювали чистоту серцебиття, еластичність судин і пульс. Потім вони порівняли результати до і після проведення експерименту. В результаті з’ясувалося, що у всіх учасників через два дня покращилися показники артеріального тиску.
Однак, у тих, хто їв шоколад з 90% какао показники систолічного тиску знизилися на 3,5 міліметра ртутного стовпа, а в учасників іншої групи – на 2,4 міліметра.
Також покращилися показники діастолічного тиску: в учасників першої групи на 2,3, а в учасників другої групи на 1,7 міліметр ртутного стовпа.