Всі представниці прекрасної статі мріють залишатися молодими, здоровими і привабливими як можна довше. А для того, щоб домогтися такого ефекту, достатньо внести зміни в свій щоденний раціон.
У кожної з нас є свої харчові звички, сформовані ще в дитинстві. Ось тільки те, що підходило або нормально переносилося в юному віці, не завжди добре для зрілої людини.
З подоланням 50-річного рубежу деякі процеси в організмі починають працювати по-іншому. На думку медиків, саме в 50 років настає час істотних змін і примусова зміна смакових звичок. І якщо зробити все грамотно, то ти також зможеш з легкістю сказати, що в 50 років життя тільки починається!
Що з’їсти на обід
Розумне збалансоване харчування допоможе тобі не тільки отримати фігуру мрії, але і поліпшити стан шкіри, нігтів, волосся, а також позитивно вплинути на самооцінку і самовідчуття.
У цій статті ми розповімо, від яких продуктів варто відмовитися зрілій жінці, а які, навпаки, варто включити в свій раціон.
Шкідливі продукти для жінок після 50 років
Бобові
Бобові, безумовно, корисні. Однак в літньому віці квасоля може зіграти з жінкою злий жарт. Такі продукти, як квасоля, горох, соя, сочевиця та інші бобові, можуть викликати відрижку, підвищене газоутворення, печію. Не рекомендуються бобові й людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту в гострій формі.
Перероблене м’ясо
Скажи «ні» переробленому м’ясу у вигляді сосисок, сардельок, ковбас, а також консервів. Виключивши ці продукти, ви вже значно продовжите собі життя!
Масло
Хліб з маслом – це, звичайно, смачно, але зовсім не корисно, особливо тим, хто переступив 50-річний рубіж. Скорочення споживання масла та інших насичених жирів допоможе знизити рівень холестерину і зменшити ризик серцевих захворювань.
Рис
Ось цей пункт мене і правда здивував! Виявляється, вживання рису в зв’язку з його закріплюючою дією варто обмежити. При великій кількості рис здатний спровокувати запори. Деякі сорти протипоказано вживати під час серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту і при травмах слизової оболонки внутрішніх органів.
Але, якщо травлення в нормі і немає схильності до запорів, рис можна їсти, правда в помірних кількостях.
Попкорн
Попкорн досить калорійний. Він містить дуже багато жиру, а відповідно калорій (велика порція може містити близько 1 200 калорій).
Крім того, олія для смаження кукурудзи може стати причиною дуже великих проблем з легенями. При нагріванні в ароматизаторі олії з диацетилу, яка використовується для смаження попкорна, утворюються дуже токсичні речовини, здатні вражати легені, викликати задишку і навіть можуть стати причиною раку. Особливо до цього схильні люди старшого віку.
Кава
Так, я знаю твої заперечення, що без кави ранок не ранок, один його аромат вже сам по собі пробуджує і покращує настрій. Проте твої щоденні величезні порції кави можуть прискорити процес утворення зморшок!
Щоденне споживання кави стимулює посилене виділення залозами кортизолу, гормону стресу. Його надлишок в організмі потоншує шкіру, роблячи її тьмяною і зморшкуватою. Подумай, чи вартує цей напій таких наслідків?
Збалансоване харчування для жінок після 50 років
Раціон повинен базуватися на продуктах рослинного походження. Кожен день на столі повинні бути присутніми овочі та фрукти, а також зелень. Причому в загальній масовій частці їх кількість повинна бути не менше 50%.
З водою слід дружити. Так дружити тісно, що навіть відмовитися від кави і чаю заради неї. А якщо говорити про чай, то варто віддати перевагу трав’яному.
Білкові продукти обов’язково повинні бути присутніми в меню кожної жінки. Упор слід робити на маложирній рибі, морепродуктах, птиці. Також можна готувати страви з телятини і м’яса кролика.
Якщо не хочеш отримати проблеми зі щитовидною залозою, згадай про лляне насіння.
Волоські горіхи знижують ризик захворювання на рак молочної залози і остеопороз. Всього 50 грамів горіхів в день стримують ріст ракових клітин в організмі, допомагаючи зберегти кістки міцними і здоровими. Також волоські горіхи незамінні при слабкій роботі шлунку і запорах.
І нарешті, запам’ятай, їсти потрібно часто, але невеликими порціями. Це дозволить не розтягувати шлункові стінки, а організм не буде витрачати на перетравлення їжі багато енергії. І вже голодувати точно не варто, це твоєму організму користі не принесе.
Правильне харчування , збалансоване за білками, жирами та вуглеводами, не просто подарує тобі гастрономічне задоволення, але і допоможе підтримувати в нормі вагу.
Постарайся виключити ті продукти, які можуть завдати шкоди твоєму організму, і при цьому не зациклюватися на правильному харчуванні. Пам’ятай, що найголовніше – це контакт з собою, вміння чути свій організм і розуміти, що саме ти хочеш в даний момент.