Чому варто регулярно їсти квасолю?

Квасоля – один з відомих і популярних продуктів серед бобових. Ситні і смачні страви з неї давно завоювали популярність у гурманів. Її додають в супи, салати, гарячі страви і навіть випічку.

Серед знаменитих страв з квасолі:

  • грецький борщ – фасолада
  • грузинське лобіо
  • мексиканська тортилья і буріто
  • вірменський лобахашу
  • болгарський боб-чорба

Склад і властивості квасолі:

  • Клітковина і харчові волокна роблять її низькокалорійною і поживною.
  • Безліч вітамінів В, А, С, РР, Е, С незамінні для життєдіяльності людини.
  • Бобові в списку лідерів по важливим мікроелементам, таким як: цинк, мідь, залізо, лізин, каротин, калій, йод, кальцій, фосфор, магній і натрій, фолацін.
  • Важливо. Велика кількість рослинного білка і амінокислот, на відміну від тварин добре засвоюється і чудово замінює м’ясо.

В дієтології і для оздоровлення квасоля використовується в якості профілактичного засобу проти багатьох недуг:

Нормалізує ШКТ. Водорозчинні і нерозчинні харчові волокна виводять надлишковий холестерин. Сприяють кращій перистальтиці кишечника. Також, вони насичують шлунок необхідним об’ємом, борючись з переїданням і регулюючи обмінні процеси.

Як засіб від діабету. Аргінін, що міститься в рослині, схожий за своїми властивостями з інсуліном. Цей антиоксидант значно знижує рівень цукру в крові при цукровому діабеті будь-якого типу.

При проблемах з зором. Аскорбінова кислота живить кровопостачання очей, а каротин, покращує зір і забезпечує менший ризик виникнення катаракти.

Покращує стан шкіри. Цинк, нормалізує функціонування сальних залоз, оновлюючи клітини. Антиоксиданти овоча, бережуть організм від вільних радикалів. Мають відмінний омолоджуючий ефект, одночасно захищаючи шкіру від поганої екології.

Покращує якість роботи серця. Будучи джерелом найважливіших елементів, таких як залізо, магній, вона корисна при хворобах серця. Фолієва кислота зменшує шкідливу концентрацію гомоцистеїну-амінокислоти, небезпечної для серцевого м’яза. Це дозволяє уникнути розвитку нападів.

Допомога при проблемах в суглобах. Вітамін К, і мідь, що містяться в бобових, знижує запальні ураження суглобів. Вони допомагають при артритах, остеопорозах.

Збільшують еластичність зв’язок і рухливість в зап’ястях, пальцях рук, стопах. Кальцій і марганець корисні для зміцнення кісткових тканин, попереджаючи їх ламкість і крихкість.

Бореться з віковими зміни. При вживанні бобів, можна не боятися таких недуг як хвороба Альцгеймера. Легко поліпшити мозкову активність, завдяки вітаміну В, що живить клітини мозку, і позитивно впливає на нервову систему.

Для зміцнення імунітету. Посилюючи доставку кисню до тканин, вживання її, в цілому може позбавити від мігрені, зняти фізичне і психічне виснаження. Квасоля підвищує роботу імунної системи і опірність до легеневих і застудних захворювань.

Будучи джерелом необхідних речовин, квасоля при регулярному вживанні здатна принести величезну користь всьому організму.

Поділись


Новини партнерів