Ці перші страви не перегрузять ваш шлунок і подарують відчуття легкості в тілі.
Суп-пюре з зеленого горошку з м’ятою
Незвичайний смачний суп приємного кольору.
Складові:
- 500 г замороженого зеленого горошку
- 200 г вершків (10% -20%)
- 200 г картоплі
- 100 г цибулі
- 2-3 гілочки свіжої м’яти
- 1 ст.л. вершкового масла
- сіль
Дуже приємний і незвичайний суп яскравого зеленого кольору, до того ж ще й дуже корисний. На перший погляд зелений горошок і м’ята продукти, які не можуть поєднуватися, але в такому супі вони дивним чином створюють гармонійний смак . Мені суп-пюре дуже сподобався, рекомендую подавати суп в теплому вигляді.
Для рецепта підходить тільки заморожений зелений горошок мозкових сортів, замінювати консервованим горошком з банки не варто, смак і вигляд буде зовсім не той. Виходить приблизно 3 порції супу.
приготування:
- Цибулю почистити, дрібно порізати.
- Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками.
- Листочки м’яти відокремити від стебел, дрібно порізати.
- У каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, розтопити.
- Викласти цибулю, обсмажити протягом 3-5 хвилин до м’якості.
- Влити 500-600 мл води, довести до кипіння, посолити.
- Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, до м’якості картоплі.
- У киплячий суп додати горошок (попередньо розморожувати не потрібно).
- Додати м’яту.
- Довести до кипіння, варити з моменту закипання 1-2 хвилини.
- Перелити суп в стаціонарний блендер, добре збити до приємної кремової структури.
- Повернути суп назад в каструлю, влити вершки (залишити 1-2 ст.л вершків для прикраси).
- Перемішати, підігріти до бажаної температури, але не кип’ятити
- Налити теплий суп-пюре в тарілку, полити вершками, прикрасити гілочкою м’яти.
Рибна юшка з минтая
Складові:
- 500 г філе минтая
- 1 морква
- 4 картоплини
- 1 л води
- 3 горошини чорного перцю
- сіль за смаком
- зелень кропу за смаком
Приготування:
Філе минтая наріжте шматочками середнього розміру і опустіть в киплячу воду.
Варіть 10 хвилин. Наріжте кубиками картоплю і моркву і додайте їх до минтаю.
Солимо і перчимо майбутню юшку. Варіть до повної готовності.
Гречаний суп на курячому бульйоні
Складові:
- Картопля 4 шт;
- Куряче стегно 1шт;
- Гречка; 0,5 ст;
- Цибуля 1шт;
- Морква 1шт;
- Перець чорний мелений 0,5 ч.л.;
- Кріп свіжий 0,5 пучка;
- Лавровий лист 1шт;
- Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.;
- Перець запашний 4шт;
- Сіль 1 щіпка;
- Часник 1 зубчик.
Приготування:
Для бульйону беремо куряче стегно (так само можна взяти будь-яку іншу частину курки) добре його миємо, кладемо в каструлю об’ємом 2 літри , додаємо 4-5 горошин запашного перцю, дрібку солі, лавровий лист, очищений зубчик часнику – і все заливаємо холодною водою.
Варимо бульйон на дуже повільному вогні 40-50 хвилин з моменту закипання, знімаючи піну.
Цибулю порізати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці.
Обсмажити овочі на олії до золотистого кольору.
Картоплю очистити, помити і порізати кубиками.
Гречану крупу перебрати і добре промити в холодній воді.
Коли бульйон звариться, вийняти з нього курку, перебрати, знову повернути в бульйон, а потім додати картоплю і гречану крупу. Варити 15-20 хвилин до готовності картоплі.
Як тільки картопля звариться, викласти в суп зажарку, додати сіль і перець за смаком. Подавати гречаний суп присипавши зеленню.