Здоров’я, легкість, краса – 3 види супу, які збережуть ваше здоров’я

Ці перші страви не перегрузять ваш шлунок і подарують відчуття легкості в тілі.

Суп-пюре з зеленого горошку з м’ятою

Незвичайний смачний суп приємного кольору.

Складові:

  • 500 г замороженого зеленого горошку
  • 200 г вершків (10% -20%)
  • 200 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • 2-3 гілочки свіжої м’яти
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль

Дуже приємний і незвичайний суп яскравого зеленого кольору, до того ж ще й дуже корисний. На перший погляд зелений горошок і м’ята продукти, які не можуть поєднуватися, але в такому супі вони дивним чином створюють гармонійний смак . Мені суп-пюре дуже сподобався, рекомендую подавати суп в теплому вигляді.
Для рецепта підходить тільки заморожений зелений горошок мозкових сортів, замінювати консервованим горошком з банки не варто, смак і вигляд буде зовсім не той. Виходить приблизно 3 порції супу.

приготування:

  • Цибулю почистити, дрібно порізати.
  • Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками.
  • Листочки м’яти відокремити від стебел, дрібно порізати.
  • У каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, розтопити.
  • Викласти цибулю, обсмажити протягом 3-5 хвилин до м’якості.
  • Влити 500-600 мл води, довести до кипіння, посолити.
  • Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, до м’якості картоплі.
  • У киплячий суп додати горошок (попередньо розморожувати не потрібно).
  • Додати м’яту.
  • Довести до кипіння, варити з моменту закипання 1-2 хвилини.
  • Перелити суп в стаціонарний блендер, добре збити до приємної кремової структури.
  • Повернути суп назад в каструлю, влити вершки (залишити 1-2 ст.л вершків для прикраси).
  • Перемішати, підігріти до бажаної температури, але не кип’ятити
  • Налити теплий суп-пюре в тарілку, полити вершками, прикрасити гілочкою м’яти.

Рибна юшка з минтая

Складові:

  • 500 г філе минтая
  • 1 морква
  • 4 картоплини
  • 1 л води
  • 3 горошини чорного перцю
  • сіль за смаком
  • зелень кропу за смаком

Приготування:

Філе минтая наріжте шматочками середнього розміру і опустіть в киплячу воду.

Варіть 10 хвилин. Наріжте кубиками картоплю і моркву і додайте їх до минтаю.

Солимо і перчимо майбутню юшку. Варіть до повної готовності.

Гречаний суп на курячому бульйоні

Складові:

  • Картопля 4 шт;
  • Куряче стегно 1шт;
  • Гречка; 0,5 ст;
  • Цибуля 1шт;
  • Морква 1шт;
  • Перець чорний мелений 0,5 ч.л.;
  • Кріп свіжий 0,5 пучка;
  • Лавровий лист 1шт;
  • Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.;
  • Перець запашний 4шт;
  • Сіль 1 щіпка;
  • Часник 1 зубчик.

Приготування:

Для бульйону беремо куряче стегно (так само можна взяти будь-яку іншу частину курки) добре його миємо, кладемо в каструлю об’ємом 2 літри , додаємо 4-5 горошин запашного перцю, дрібку солі, лавровий лист, очищений зубчик часнику – і все заливаємо холодною водою.

Варимо бульйон на дуже повільному вогні 40-50 хвилин з моменту закипання, знімаючи піну.

Цибулю порізати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці.

Обсмажити овочі на олії до золотистого кольору.

Картоплю очистити, помити і порізати кубиками.

Гречану крупу перебрати і добре промити в холодній воді.

Коли бульйон звариться, вийняти з нього курку, перебрати, знову повернути в бульйон, а потім додати картоплю і гречану крупу. Варити 15-20 хвилин до готовності картоплі.

Як тільки картопля звариться, викласти в суп зажарку, додати сіль і перець за смаком. Подавати гречаний суп присипавши зеленню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів