Вітаміни і мікроелементи, необхідні жінкам після 30 років

З віком корисні вітаміни і мікроелементи починають засвоюватися нашим організмом гірше, ніж в юності. У віці старше тридцяти років жінка починає відчувати зміни гормонального фону, процеси регенерації та оновлення клітин сповільнюються, а імунна система слабшає. Свою роль відіграє і вплив зовнішніх факторів: часті стреси, незбалансоване харчування, малорухливий спосіб життя, несприятливі умови навколишнього середовища.

Фахівці запевняють, що жінки віком старше 30-ти найбільше відчувають потребу в таких вітамінах та мікроелементах:

ЙОД

У репродуктивному віці кількість йоду в організмі жінки істотно знижується в зв’язку з виношуванням дитини. Щоб поповнити запаси даного мікроелемента, їжте більше морепродуктів: морську капусту, креветки, тунець, кальмари.

ФОЛІЄВА КИСЛОТА

Сприятливо впливає на процеси кровотворення і кровообігу, допомагає розщеплювати білки. Також забезпечує міцність суглобів і пружність м’язів. Міститься в зелені, овочах – буряках, огірках, моркві, фруктах – бананах, апельсинах, абрикосах.

ЗАЛІЗО

Сприятливо позначається на розвитку репродуктивної системи, забезпечує організм енергією, зміцнює імунну систему, бере участь у процесах кровотворення. Залізо в своєму складі містить куряча печінка, шпинат, сухофрукти, яблука, бобові.

КАЛЬЦІЙ І ВІТАМІН Д

Зміцнює кістки, позитивно позначається на імунній системі, щитовидній залозі, а також забезпечує нормальне згортання крові. Міститься в червоній ікрі, яйцях, лососі, тунці. Кальцієм багаті молочні продукти: сири, сир, молоко.

ВІТАМІНИ В6 І В12

Необхідні для зміцнення імунної системи, беруть участь в процесі обміну речовин, сприятливо впливають на нервову систему. Допомагають позбутися зайвого жиру. Найбільша кількість даної групи вітамінів міститься у висівках, патоці, бананах, жовтках яєць, капусті, моркві.

Джерело

Поділись


Новини партнерів