Фахівці розповіли про шкідливі властивості кисломолочних продуктів

Фахівці в області дієтології розповіли, що кисломолочні продукти не такі вже й корисні, як передбачалося раніше. За наявності деяких проблем зі здоров’ям, варто обмежити вживання кефіру, йогурту і сиру, а то й зовсім виключити ці продукти з раціону.

Як відомо, вживання молочних продуктів даної категорії має позитивний вплив на імунітет, нормалізує тиск, покращує обмін речовин в організмі. Сприятливий вплив кефіру і йогурту відзначено в разі злагодженої роботи всіх органів і систем в організмі.

Якщо у людини діагностовано цукровий діабет або переддіабетний стан, від вживання кисломолочної продукції варто відмовитися. Про це повідомила дієтолог Наталя Лазуренко, зазначивши, що молочні продукти містять підвищену кількість цукру і лактози, що прямим чином впливає на рівень глюкози в крові.

Варто обмежити вживання кефіру і сиру людям з підвищеним артеріальним тиском, оскільки дані продукти затримують рідину в організмі, що призводить до набряклості. За словами фахівця, гіпертонікам і людям, охочим схуднути не варто вживати кисломолочні продукти на ніч. Це пов’язано не тільки з затримкою рідини в організмі, але і уповільненням вироблення гормонів, що сприяють спалюванню жирових відкладень.

Як стверджує експерт, перед тим як прийняти рішення щодо вживання чи відмови від молочних продуктів варто пройти обстеження і перевірити стан здоров’я. Результат аналізу біохімії крові і консультація терапевта будуть не зайвими перед тим, як включати в свій раціон кефір, йогурт і вироби з сиру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів