Курячий рулет в пляшці. У магазині не купиш, а зробити такий удома простіше, ніж здається.

У списку святкових страв завжди присутня м’ясна нарізка. На широкій тарілці красуються тонко нарізані шматочки шинки, ковбаски і апетитне сало. Що може бути краще такої закуски?

Пропонуємо доповнити святкову нарізку одним вельми цікавим блюдом домашнього приготування – курячим рулетом в пляшці. Він сподобається любителям сальтисону або холодцю не тільки смаком, але і апетитним виглядом. Доповнити його можна всім, що припаде до смаку, наприклад зеленим горошком, кукурудзою, улюбленими спеціями.

Складові:

  • Курка 1 шт.
  • Грецькі горіхи 100 г
  • Желатин 30 г
  • Вода 450 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Карі за смаком

Приготування:

1. Обробити курку і покласти шматочки на сковороду без олії. Влийте 250 мл води і тушкуйте м’ясо на повільному вогні протягом 10 хвилин, потім додайте сіль і спеції, продовжуйте тушкувати під закритою кришкою ще 25 хвилин.

2. В цей час залийте желатин гарячою водою яка залишилася (але не киплячою) і дайте йому повністю розчинитися.

3. Дістаньте курку і відокремте м’ясо від кістки. Змішайте його з бульйоном, в якому тушкувалися шматочки і желатином, додайте дрібно нарізані волоські горіхи і часник. Дайте трохи охолонути.

4. У пластикової пляшки зріжте верх, залийте суміш і відправте в холодильник до застигання.

5. Акуратно розріжте пляшку з боку за допомогою гострого канцелярського ножа і дістаньте готовий рулет.

Важливо, щоб суміш заливалася в ємність теплою, а не гарячою, щоб пляшка не розплавилася. Цікавий спосіб, чи не так? Обов’язково розкажіть про нього друзям!

Джерело

Поділись


Новини партнерів