![bjhugytfdrsewerdfth98](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2018/11/bjhugytfdrsewerdfth98.jpg)
Фахівці Університету Західної Австралії переконані, що чашка чаю або жменька ягід чорниці, за умови щоденного вживання, знижують ризики розвитку серцево-судинних недуг.
Вченими було проведено аналіз даних 53 000 добровольців. Всі випробовувані відповіли на питання анкетування, що стосувалися їх харчових звичок і повідомили, які продукти вони їдять і як часто. Спостереження тривало 23 роки. В кінці дослідження фахівці провели оцінку стану серця всіх добровольців.
З’ясувалося, що в багатьох піддослідних в його роботі виникли порушення. Але, у тих хто вживав в день близько 500 міліграмів флавоноїдів, був знижений ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних артерій. Флавоноїди мають протизапальні властивості і борються з вільними радикалами.
Окремо австралійські експерти підкреслили, що чим більше у вас шкідливих звичок, тим більше флавоноїдів вам потрібно.
Відзначимо, що дана теза не претендує на унікальність. Попередні дослідження вже виявляли зв’язок між флавоноїдами і зниженим ризиком серцевих захворювань. Але це дослідження одне з найбільших на сьогоднішній день, що додає більше переконливих доказів того факту, що флавоноїди можуть дійсно захистити серце.