Вживати м’ясо необхідно більшій частині людства. Крім вегетаріанців його в тому чи іншому вигляді люди вживають щодня. Адже без цього продукту неможливе повноцінне харчування. Якщо його не вживати в їжу, то організм не отримає такі необхідні йому корисні речовини.
Так що ж такого корисного міститься в м’ясі?
Ми повинні розуміти, що наші далекі предки харчувалися виключно м’ясом. І, як показали результати досліджень, люди з 1 групою крові є прямими нащадками мисливців первісного часу.
У м’ясі знаходиться білок, який допомагає будувати нашу опорно-рухову систему, а потім живить її. Найкориснішим для організму вважається м’ясо молодих тварин, де дуже мало важко засвоюваних колагенових волокон і жорсткої сполучної тканини.
В принципі, не вірно говорити про м’ясо як про шкідливий або про корисний продукт. Правильніше буде обговорити спосіб його приготування. Адже ні для кого не секрет, що найсмачніша його обробка (копчення, смаження), вона ж і є найбільш шкідливою. Будь-які не жирні м’ясні страви, приготовані в духовці або зварені будуть дуже корисні для нашого організму.
Особливо важливо вживати м’ясо людям, які працюють на фізично важких роботах, а також спортсменам. Їм необхідно до 0,5 кг м’ясних страв на добу. Адже якщо його не вживати надміру, воно допоможе активувати роботу головного мозку, зміцнить наші кістки і врятує від нестачі вітаміну D.
При вживанні жирних сортів м’яса необхідно пам’ятати, що це може викликати ожиріння і різні захворювання серця. Відмовившись від жирних сортів м’яса ви не тільки зможете контролювати свою вагу, але і не дасте збільшуватися рівню холестерину в організмі.
До складу м’яса входить велика кількість амінокислот, які допомагають долати втому і додають нової енергії організму. Особливо корисною вважається молода телятина. Її знежирене м’ясо рекомендується маленьким дітям в якості першого прикорму.
Крім того, м’ясо містить велику кількість мікроелементів, таких як: Калій, Залізо, Цинк, Фосфор, Йод, Магній, а також безліч вітамінів. Все це у великій кількості знаходиться в найбільш корисному продукті – телятині через присутність в ній екстрактивних компонентів.
Якщо ж організму потрібно багато білка, то кращим рішенням буде вживати в їжу птицю.
Норма вживання м’яса з віком знижується. Крім того, ковбасні вироби не вважаються м’ясними і від них краще взагалі відмовитися. Також чергуйте поїдання білого і червоного сортів м’яса, а найкраще їжте те, що вимагає ваш організм. Адже йому видніше.