![5843-min](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2018/11/5843-min.jpg)
Про корисні властивості червонокачанної капусти відомо давно:
- Червонокачанну капусту необхідно включити в раціон людям, які страждають гіпертонією: вона допомагає знизити тиск, а також зміцнити судини і зробити їх більш еластичними.
- Листя капусти здатне загоювати рани, опіки, у вигляді компресів знімають головний біль.
- Сік червонокачанної капусти виводить з організму токсини, очищає печінку.
- Датські вчені зробили висновок, що регулярне вживання капустяного соку вдвічі знижує ризик захворювання на рак грудей.
- Фітонциди, які містяться в червоній капусті, здавна відомі своєю здатністю боротися з туберкульозною паличкою. Ще в Давньому Римі сік цього овоча використовували для лікування легеневих захворювань.
- Капустяний сік також рекомендують пити для зміцнення нігтів.
- Хороша новина для тих, хто мріє схуднути: червонокачанна капуста прискорює метаболізм і нормалізує процес травлення.
Цей сік мені робила ще моя бабуся, примовляючи, що з ним я довго залишуся молодою і здоровою. Тепер такий сік я готую собі сама.
Складові:
- 0,6 кг – червона капуста;
- 50 гр. – базилік;
- 50 гр. – м’ята;
- 2 шт. – яблуко.
Процес приготування:
Яблуко очищаємо від шкірки і кісточок. Ріжемо капусту. Все закидаємо в блендер. Випиваємо по 1 скл. такого соку за 30 хвилин до прийому їжі (сніданку).
Сам по собі сік капусти не надто приємний на смак, але користь його просто неоціненна. Саме тому пропонуємо вживати капустяний сік в складі смачного і ароматного смузі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед застосуванням порадьтеся з лікарем!