Як передає Live Science, час прийому їжі безпосередньо відбивається на ризику ожиріння, діабету, збільшення рівня кров’яного тиску.
Вчені проаналізували дані більш 12700 чоловік у віці від 18 до 76 років. Дані збиралися протягом двох днів, протягом яких добровольці фіксували те, що їли, а також рівень цукру та кров’яного тиску.
Виявилося, що більше 50% людей споживали 30% калорій і більше після 18:00. Вони мали підвищений рівень цукру в крові, інсуліну, показника стійкості до інсуліну і кров’яного тиску порівняно з добровольцями, що споживали менше 30% калорій ввечері.
Зокрема, споживання 30% калорій і більше після 18.00 підвищувало ризик розвитку діабету на 19%. А відомо, що 70% людей зі переддіабетним станом в результаті можуть зіткнутися з повноцінним діабетом 2-го типу, який є фактором ризику хвороб серця. У цих же людей ризик гіпертонії зростав на 23%. Висновки були особливо актуальні для жінок.