На приготування такого шоколаду у вас піде не більше 15 хвилин. Мені про цей рецепт розповіла подруга: в її родині всі люблять поласувати солоденьким.
Я приготувала такий шоколад, і мої діти оцінили цей чудовий десерт. Але головне, я впевнена в якості інгредієнтів. Тому ми практично не купуємо солодке в магазинах.
Шоколад – це десерт, який люблять жінки, чоловіки, діти. Він корисний абсолютно всім, та й піднімає настрій.
Рецепт, який пропоную, складається з доступних і простих інгредієнтів.
Вивчіть цю просту покрокову інструкцію приготування шоколаду і порадуйте своїх близьких.
Рецепт приготування домашнього шоколаду.
Необхідні інгредієнти:
- 270 гр сухого молока;
- 180 гр. цукру
- 120 гр. вершкового масла;
- 100 мл питної води;
- 50 гр. какао;
- лісові горіхи (можна взяти волоські або родзинки).
Технологія приготування:
1. Змішати сухе молоко з какао до однорідної консистенції.
2. Закип’ятити воду, додати цукор, щоб утворився сироп. Отриманий сироп потримати на вогні 6 хвилин з моменту закипання. Ви побачите, як ваш сироп почне густішати. Тепер прийшов час додати вершкове масло. Ретельно перемішувати, поки масло не розтане.
3. З’єднати масляний сироп з сумішшю молока і какао. Додати лісові горіхи (волоські горіхи або родзинки) за смаком. Горіхи повинні бути досить добре подрібнені. Перемішати суміш до однорідної консистенції.
4. Вилити нашу заготовку в приготовану форму. Шоколадну суміш ретельно розрівняти. Поставити домашній шоколад в холодне місце на кілька годин.
Смачного! Джерело