
Регулярне вживання багатої на клітковину їжі знижує ризики передчасної смерті.
Про це розповіла на своїй сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. За її словами, рівень смертності людей, які постійно вживають клітковину майже на чверть нижчий, ніж серед тих, хто вживав в їжу мінімальну її кількість.
«Хороший аргумент, щоб їсти більше продуктів, що містять клітковину! А найкраще, що вони завжди під рукою», – написала Супрун.
Вона пояснила, що клітковина міститься у фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, горіхах, насінні, сої та бобових. Все це збагачує організм поживними речовинами і дає тривале почуття насичення.
«Регулярне вживання багатої на клітковину їжі істотно знижує ризики появи серйозних хвороб і передчасної смерті.
Вчені прийшли до висновку, що вживання клітковини впливає на тривалість життя, після аналізу харчових звичок близько 400 тисяч осіб протягом 9 років.
Рівень смертності людей, які постійно вживали клітковину був в середньому на 22% нижче, ніж серед тих, які вживали мінімальну кількість або не вживали її взагалі», – пояснила Супрун.
Вона додала, що результати дослідження істотно не змінилися навіть після того, як вчені врахували і інші чинники, які впливають на ризик смерті.