
Навіть якщо ви зовсім відмовитеся від супу, це не буде мати шкідливих для здоров’я наслідків, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого.
Про це повідомила виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
«Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини протягом дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ», – написала Супрун.
Але, тим не менш, в.о. міністра назвала кілька причин, чому суп все ж варто їсти час від часу:
Забезпечення потреби у споживанні обощей, адже в одній тарілці супу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів і зелені.
Суп – ідеальний варіант для збереження поживних речовин. Жири, які є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів. Це – про-вітамін А, необхідний для здоров’я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще й тим, що має кисле середовище, в якій вітаміни зберігаються краще.
Суп або борщ – це рідина. А добре зволожена їжа краще перетравлюється.
«В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви та клітковини. Що до варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м’яса», – порадила Супрун.