
Це встановили вчені Університетського коледжу Дубліна. Як показав експеримент, споживання по 120 грамів жирного сиру в щоденному режимі протягом шести тижнів дозволяло значно поліпшити холестериновий профіль, на відміну від вживання сиру з низькою часткою жиру (працює не так ефективно).
Ця заява суперечить установці, що жирний сир призводить до закупорювання артерій через високу концентрацію насичених жирів в складі, передає The Daily Mail. Цікаво: жирний сир знижує рівень “шкідливого холестерину” сильніше, ніж інші молочні продукти завдяки особливій структурі, а також наявності кальцію і казеїну, що становлять основу даного продукту.
За словами вчених, в сирі навколо кожної краплі жирної кислоти є оболонка. І, мабуть, це якось впливає на рівень холестерину. В цілому споживання жирних молочних продуктів знижує ризик смерті від інсульту на 42%.