Лікарі встановили: якщо запивати продукти водою, це дасть більший сплеск рівня цукру в крові. Це було встановлено в ході експерименту. Добровольці їли пончики, запиваючи або не запиваючи їх водою. При цьому проводилася оцінка рівня цукру в крові до і після.
Виявилося, що люди, які запивати пончики водою, мали значно вищу концентрацію цукру в крові після їжі (рівень цукру піднімався майже в два рази швидше, ніж у інших). Причина в тому, що вода допомагає абсорбуватися цукру. Тому краще пити до або після їжі, але аж ніяк не в процесі.
Причому, висновки актуальні не тільки для солодких або калорійних продуктів. Вони стосуються будь-яких продуктів. Якщо випивати воду за 30 хвилин до їжі, то підйом рівня цукру буде найменшим, хоча, звичайно, вищим, ніж при повній відмові від води. Це підтверджує експеримент.