
Сіль вимиває кальцій з кісток, роблячи їх тендітними. Тому, яку б ви приправу не купували, пам’ятайте, що денна норма споживання натрію – 2400 мг, десь чайна ложка солі на день. І це не тільки та сіль, яку ми використовуємо при готуванні, але і сіль, що міститься в консервованих продуктах, напівфабрикатах, ковбасах і сирах.
Любов до солоних продуктів і їхнє активне вживання на 15% підвищують вірогідність розвитку онкологічних захворювань – згідно з даними ВООЗ, ракові пухлини через надлишок солі утворюються в шлунку і кишечнику.
Сьогодні на магазинних полицях можна зустріти різні види солі. Якій надати перевагу?
Сіль буває садочною, кам’яною, виварною або озерною, і найкориснішим вважається останній вид. Озерна сіль – це “молода” сіль, видобута з води соляних озер. Вона відрізняється великими піщинами і багата мінералами. Її не потрібно буде використовувати надто багато.
Варто бути обережними з екзотичними видами солі. Чорна або рожева сіль – це більше іміджевий продукт, який точно не зробить смак страв вишуканішим.