Стало відомо, який продукт вважається найкориснішим для нирок

Сортів дині існує чимало – кілька тисяч! І завдяки такій різноманітності ми можемо насолоджуватися солодкуватим, терпким смаком цього сонячного плода.

Крім оригінального смаку, диня стане незамінним помічником в лікуванні деяких захворювань або симптомів.

Як і кавун, диня вважається і фруктом, і ягодою, і овочем. Відноситься вона до сімейства гарбузових, як і огірки, але росте як ягода, тому цю суперечку вирішити не вдається до цього дня.

Ферменти і не тільки

Диня багата білками, вуглеводами і органічними кислотами. В її м’якоті присутні ферменти і мінеральні речовини, необхідні для правильного травлення. Через високий вміст в дині поживних речовин, вона сприятливо позначається на роботі кровоносної, нервової, імунної систем людського організму.

Джерело вітамінів і мінералів

Завдяки вітамінам та мінералам, що містяться в дині, зміцнюється скелет, вирівнюється дихання, очищаються слизові і шкіра, краще функціонує серце.

Залізо – основна речовина, яка бере участь в роботі кровоносної системи. Воно переміщує частки кисню по всіх судинах, стимулює вироблення гормонів і підтримує імунітет.

Кальцій, магній і кремній в зв’язці утворюють сприятливе середовище для функціонування нервової системи і роботи серцевого м’яза.

Сприяють поліпшенню стану і вітаміни. Так В1 зміцнює нервову систему, покращує пам’ять, В2 допомагає шкірі виглядати здоровішою. Вітамін А захищає клітини організму від бактерій і вірусів. Його антиоксидантні властивості захищають від впливу шкідливих радикалів, покращують роботу легенів і загострюють зір. Вітамін С підвищує опірність організму хворобам – його в дині міститься добова доза. Фолієва кислота, вітаміни Е і РР також мають регенеруючу дію на шкіру, оновлення клітин мозку і всього організму.

Дорогоцінна клітковина

Волокна клітковини в дині грубі. Що стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, а інулін, що міститься в дині, збагачує і оновлює мікрофлору кишечника і шлунку. Якщо з’їсти занадто багато дині, то буде зворотний ефект, тому слід вживати цю ягоду помірно.

Кому корисно вживати диню

Людям, що страждають зниженням імунітету, порушеннями нервової системи, хворобами кровоносної та судинної систем. Всім, у кого є безсоння, порушення роботи кишечника, недокрів’я, атеросклероз, хвороби нирок і печінки, диня також показана до вживання.

Кому диня протипоказана

Хворим на цукровий діабет, хворим з вогнищами запалення в шлунково-кишковому тракті, годуючим матерям – це може викликати розлад травлення у немовлят.

Джерело

Поділись


Новини партнерів