
Іноді у людини може виникнути «передозування» залізом. Це відбувається через те, що людина вживає продукти, насичені органічним металом в зайвій кількості. Внаслідок цього можуть розвинутися небезпечні захворювання.
Для того, щоб скоригувати кількість заліза в організмі, потрібно вживати продукти, які знизять його кількість в крові.
У квашених овочах, приготованих без солі є багато молочної кислоти, яка виводить токсини.
Можна вживати відварений рис, попередньо вимочений у воді.
Сині і фіолетові фрукти і ягоди містять речовини, які зв’язують вільні молекули заліза.
Макаронні вироби та хліб утворюють велику кількість клітковини. Разом з нею через кишечник виводиться зайве незасвоєне залізо.
Засвоєнню заліза заважають певні продукти. Тому тим, хто страждає від анемії, або намагається знизити рівень вмісту заліза в крові, важливо знати, які продукти найкраще виключити зі свого раціону, щоб стан здоров’я не погіршився.
В даному випадку варто запам’ятати, що засвоєнню органічного металу заважають молочні продукти, що містять кальцій, чай і кава, а також жири з великою кількістю вітаміну Е.