П’ять корисних продуктів, які потрібно їсти кожного дня

Щоб бути здоровим і енергійним, потрібно уважно ставитися до свого раціону.

Наприклад, знати, коли і які продукти краще вживати.

Продукт №1. фрукти

Це дуже об’ємне поняття, фруктів дійсно багато, тому у цій статті ми розвіємо найрозповсюдженіші міфи.

Фрукти можуть нашкодити, адже в них є фруктоза, яка у великих кількостях навіть шкідливіша за цукор. Тому фрукти необхідно вживати до обіду, коли обмін вуглеводів в організмі відбувається активніше.

Корисно їсти фрукти на сніданок, робити з них салати і абсолютно ні в чому себе не обмежувати. Варто намагатися по можливості вживати сезонні фрукти, але взимку це робити складно. Тому тоді слід перейти на мандарини, апельсини і банани.

Все повинно бути в міру, і фрукти теж. Історія про те, щоб ввечері, щільно повечеряти, з’їсти мисочку фруктів, – неправильна. Я теж так робила, коли худла: з’їдала на вечерю рибу з овочами, а потім закушували яблуками. Адже думала, що від фруктів не може бути шкоди. Але шкода є, адже це цукор.

Фрукти потрібно з’їдати до основного прийому їжі, адже вони створюють бродіння, яке згубно впливає на травлення і виробляє токсини. А ось якщо за 20 хвилин до їжі ви з’їсте банан, фруктовий салат або яблуко, то, по-перше, трохи насититеся і за обідом багато не з’їсте. По-друге, фрукти переваряться дуже швидко, і ніякого бродіння не відбудеться. Організм буде вам вдячний. По-третє, такий правильний, раціональний прийом їжі не знищить вас, а навпаки – наситить вітамінами. Проста рокіровка – і ваш шлях до довголіття вже відкритий.

Продукт №2. Овочі

Тут теж є свої секрети. Для початку, варто розділити овочі на сирі і оброблені. Сирі овочі рекомендується вживати на сніданок або обід, а ввечері віддавати перевагу овочам обробленим, адже кишечник тоді працює по-іншому.

Овочі повинні становити 70% раціону. Вони здатні допомогти переварити навіть найскладнішу їжу.

Овочі – це ще й прекрасні супи-пюре, які є відмінним виходом в будь-якій ситуації. Хочеш їсти – пий, кажуть фахівці. Якщо до обіду ще багато часу, а голодувати вам не можна, це кращий вихід. Можна брати з собою невеликий термос овочевого супу-пюре, звичайно ж, без вершків, сметани і майонезу. Це чудовий і корисний перекус.

Продукт №3. Мигдальні горіхи

Ці унікальні горіхи повинні бути з вами завжди і всюди. По-перше, в них дуже багато корисного – білка, жирів, магнію, який, до речі, бореться зі стресом і депресіями. Мигдаль називають жіночим горіхом, тому що від нього не гладшають, він добре впливає на обмін речовин.

Звичайно, якщо від нього не гладшають, це не означає, що потрібно з’їдати півтора кілограма мигдалю, інакше вам просто буде погано. Це повинна бути невелика жменя, яка поміщається в долоню. Вживати його слід окремо від основного прийому їжі.

Продукт №4. Злакові

Зараз злакові стали доволі спірною темою, адже половина людства виступає проти глютену, який міститься майже у всіх крупах, крім гречки, рису та кукурудзяної крупи. Якщо у вас немає непереносимості глютену, то відмова від нього – це повна маячня. Адже тоді ви позбавляєте себе клітковини і корисних мікроорганізмів, які містяться в злакових і за які кишечник вам завжди шалено вдячний.

Якщо непереносимість є, то тоді, звичайно, рятуйте себе. Якщо все в порядку, то їжте хліб, хлібці, крекери та інші вироби з цільних злаків. Не варто зловживати булочками і круасанами, в яких лише біле борошно, маргарин, цукор і наповнювачі. А ось цільнозерновим хлібом або кашами вранці, які так потрібні для очищення організму, бажано. Вуглеводи потрібні, як і фрукти, в першій половині дня.

Продукт №5. Білок

Білок – це наші м’язи, кістки, зір, волосся, нігті, енергія, всі наші обмінні процеси. Тому білок повинен становити 30-40% раціону. Можна їсти рибу, птицю і сири.

Джерело

Поділись


Новини партнерів