Стало відомо, який фрукт найкраще спалює зайву вагу

Спочатку грейпфрут зовсім не відрізняли від помело, що є найближчим родичем даного фрукту. Він росте переважно в країнах з субтропічним кліматом – на Кіпрі, в США, Ізраїлі.

Завдяки щільній шкірці грейпфрут добре транспортабельний, а його користь зберігається в умовах спеки та холоду.

Грейпфрут їдять в сирому вигляді, роблять з нього мармелад, соки, варення, додають його в вітамінні салати, а ефірні олії грейпфрута використовують в кондитерській, лікеро-горілчаній, а також парфумерній промисловості. Завдяки унікальному хімічному складу цього цитрусового, ми можемо не замислюватися про його калорійність, адже він навпаки допомагає спалювати зайвий жир, покращуючи нашу фігуру.

Користь грейпфрута полягає в тому, що він використовується як ефективний засіб для боротьби із зайвою вагою. Нарингін, що міститься в плівці, яка огортає часточки, і в м’якоті у великій кількості, допомагає виводити зайву воду з організму, в результаті чого відбувається спалювання жирів, а також очищення від токсинів і шлаків. Створено навіть спеціальні грейпфрутові дієти, які покликані допомогти нам у прагненні схуднути. Для цього рекомендують для початку вживати невелику кількість м’якоті перед прийомом їжі (при цьому важливо не вживати грейпфрут на голодний шлунок, адже ви ризикуєте нашкодити слизовій оболонці).

Грейпфрут також допомагає при сильному розумовій і фізичній перевтомі, підвищує увагу, заражає енергією, а також покращує пам’ять, настрій і апетит. А навіть декілька часточок грейпфрута можуть допомогти впоратися з безсонням. Шкірка і м’якоть грейпфрута освіжають і тонізують шкіру, а також надають їй здорового вигляду.

Антиоксиданти, які містяться в грейпфруті, допомагають знизити рівень холестерину, і відповідно, омолодити кожну клітину організму. Цей ефект важливий для тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. При цьому варто сказати про те, що грейпфрути з червоною м’якоттю мають більш високі корисні властивості, ніж їх родинні сорти з жовтою м’якоттю, так як в них міститься більша кількість антиоксидантів.

Кілька років тому вченими було також доведено корисну властивість грейпфрута, яка полягає в допомозі при діабеті. Справа в тому, що грейпфрут може надавати благотворний вплив на обмін цукру в організмі, а саме знижувати його рівень в крові.

Але крім корисних властивостей у грейпфрута є і протипоказання. Грейпфрут може нашкодити слизовій оболонці шлунку при гастриті з підвищеною кислотністю, але здоровій людині теж не рекомендується вживати свіжовичавлений сік грейпфрута. Важливо також сказати і про те, що в разі одночасного вживання з ліками, грейпфрут здатний підвищувати концентрацію їх активних компонентів, в результаті чого в організмі може виникнути їх передозування. Тому, перш ніж вводити грейпфрут в свій раціон, необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб отримати від фрукта виключно користь.

Джерело

Поділись


Новини партнерів