
Розбавлене навпіл водою біле вино добре втамовує спрагу, а за умови помірного вживання не завдасть здоров’ю людини шкоди, заявив фахівець Євген Брюн. У спеку, зазначив він, краще вибирати саме такий варіант алкогольних напоїв – розбавлене вино не дає відчутно захмеліти і добре втамовує спрагу.
“Біле вино в спеку переноситься легше, ніж червоне, оскільки робиться з чистого соку, в ньому менше цукру, танінів і інших речовин, які “завантажують” печінку. Червоне вино” важче через присутність барвників, кісточок від винограду, флавоноїдів”, – обґрунтував свою пораду фахівець.
У той же час кардіолог Євген Осипов заявив про те, що в жарку погоду слід утримуватися від будь-якого спиртного, а якщо і випивати, то не більше 50 грамів вина за добу.
У білому вині містяться вітаміни РР, С і групи В, в ньому багато антиоксидантів, ефірних масел, органічних кислот, мікроелементів. Біле вино має потужну бактерицидну властивість, ті ж греки пили його при отруєнні, щоб придушити і швидко вивести токсини.
Крім того, біле вино має властивість розширювати судини і позитивно впливати на роботу серця, знижувати високий рівень холестерину в крові. Вважається, що регулярно приймаючи по 50 мл вина перед вечерею, можна наполовину знизити ризик розвитку інфаркту та інсульту.