ТОП-6 продуктів, які не потрібно мити

Експерти розповіли про те, які продукти харчування зазвичай так і норовлять помити, хоча робити цього не потрібно

Зокрема, інфекціоністи радять не мити перед приготуванням птицю і рибу. Миття цих продуктів сприяє поширенню бактерій на прилеглих до мийки поверхнях – стільниці, раковині, посуду. Ризик кишкової інфекції при цьому збільшується багаторазово, в той час як використання немитих частин тушок ніякої небезпеки в собі не таїть – термообробка вбиває патогенні організми.

Практично з цієї ж причини не рекомендується мити м’ясо. Крім того, зайва волога не дасть приготувати потрібну страву, якщо м’ясо призначалося для смаження.

Також не потребують миття готові салатні суміші з герметичних упаковок. Така зелень надходить до магазинів вже промитою, а повторна мийка лише призведе до втрати соку і свіжості.

Іншим продуктом, який не виносить тривалого контакту з водою, є гриби. Вони активно вбирають вологу, про що професійним кухарям добре відомо. Тому вони просто протирають гриби вологим паперовим рушником і відразу після цього кладуть на сковороду.

Що стосується миття яєць, експерти дають таку пораду: якщо і мити курячі яйця, то тільки безпосередньо перед приготуванням, – але не перед тим, як поміщати їх на зберігання в холодильнику. В іншому випадку з яєць буде стертий захисний шар, і вони швидко зіпсуються.

Багато людей миють після варіння макарони. Даремно! Так з їхньої поверхні сходить крохмаль, і навіть за наявності смачного соусу страва все одно не вийде такою, як потрібно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів