
Фахівці розповіли про користь соку кавуна для організму. Розберемося, від яких хвороб він найбільше допомагає.
Експерти рекомендують саме в серпні їсти більше кавунів. Так як їх сік лікує анемію, ревматизм і гіпертонію, адже в ньому є багато корисних речовин.
Кавун – велика ягода, яку зазвичай можна купити влітку і поласувати соковитою рожевою м’якоттю. Багатьом відомо, що цей продукт має масу корисних властивостей. Медики розповіли, що ця баштанна культура також прекрасно лікує деякі хвороби.
Через велику кількість магнію в кавуні з організму виводиться зайвий холестерин, нормалізується робота кишечника і зберігаються здоровими судини. Кавуни необхідно включити в меню тим особам, які страждають холециститом, гепатитом або циститом. Це так само стосується пієлонефриту, так як їх сік не вимиває кальцій з організму. Кавуновий сік також очищає печінку і корисний при подагрі і артриті. Він також допомагає людям скинути вагу.
Однак, тим, хто страждає від діабету, серцевих недуг або каменів в нирках, доведеться відмовитися від кавуна. Те ж саме доведеться зробити людям, у яких проблеми з підшлунковою залозою.