складові
✓ 2 кг слив;
✓ 3 головки ріпчастої цибулі;
✓ 1 перець чилі (невеликий стручок);
✓ 5 шт болгарського перцю;
✓ 4 зубчики часнику;
✓ 3 ст. л. оцту;
✓ 2 ст. л. цукру;
✓ 1 ч. л. солі.
Рецепт приготування
Сливи переберіть, помийте і видаліть кісточки.
Болгарський перець помийте, видаліть насіння і хвостики, а потім наріжте великими шматочками.
Перець чилі помийте і поріжте крупно, а очищену цибулю – великими кубиками.
Двічі пропустіть через дрібне сито м’ясорубки болгарський, перець, сливи, перець чилі і цибулю.
Всі овочі перекладіть в каструлю і варіть протягом години, весь час помішуючи.
Коли маса пустить сік, додайте сіль і цукор.
Півлітрові банки помістіть на решітку в холодну духовку.
Доведіть температуру до 150 ° С і простерилізуйте банки 15 хвилин.
Гарячу аджику розкладіть по стерильним банкам і закатайте.
До речі, гостроту заготовки можна регулювати – додавати більше або менше перцю чилі.
Смачного!