Без цих смачних булочок важко уявити традиційне англійське чаювання. Зовні вони хрусткі, а всередині – м’якенька і ніжні. Сконе прийнято розрізати навпіл і промащувати маслом, джемом, варенням, збитими вершками або будь-якою начинкою за смаком. Ці булочки готуються 30 хвилин разом з випіканням, набагато швидше будь-якого печива або пирогів, і відмінно підходять до сніданку, просто до чаю, до пікніка та за будь-що.
Інгредієнти на 10-12 шт .:
- борошно 450 грам;
- вершкове масло 60 грам;
- молоко 250 мл;
- цукор 2 ст. ложки;
- розпушувач тіста 10 грам;
- сіль ½ ч. ложки;
- яйце для змащування;
- пармезан або інший сир 50 грам для посипання.
приготування:
- Просіяти в миску борошно і розпушувач.
- Додати цукор, сіль і перемішати.
- Додати холодне вершкове масло і перетерти руками.
- Зробити в отриманій масі поглиблення і влити молоко.
- Перемішати все і замісити густе тісто.
- Викласти тісто на робочу поверхню, присипану борошном.
- Розкачати тісто в пласт товщиною 2 см.
- За допомогою формочок або склянки (діаметр 7 см) вирізати з тіста кружечки.
- Викласти кружечки на деко, покрите пергаментом.
- Змастити збитим яйцем і посипати тертим пармезаном.
- Поставити Сконе в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15-20 хвилин, поки Сконе не піднімуться і не стануть золотистими.
- Подавати Сконе теплими з вершковим маслом, збитими вершками варенням або джемом.
Смачного!