Смачне поєднання білої риби з авокадо, сардин зі свіжими овочами, тунця з квасолею і смаженої форелі з картоплею і редискою … Ці салати можуть бути і закускою, і повноцінним обідом або вечерею – в будь-якому випадку вони точно урізноманітнюють звичний раціон.
Рибний салат з авокадо
складові
- 300 г філе білої морської риби;
- 150 мл 20-процентних вершків;
- 50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком.
- невеликий пучок кропу і петрушки;
- 1 авокадо;
- 2 столові ложки лимонного соку.
приготування
Розріжте філе уздовж на великі смужки. Покладіть його в киплячу підсолену воду і варіть на невеликому вогні 7 хвилин. Готову рибу вийміть з каструлі шумівкою, викладіть на тарілку і остудіть.
Поки риба вариться, приготуйте соус. Доведіть до кипіння вершки, додайте тертий пармезан і продовжуйте варити близько 4 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте дрібно посічену зелень, сіль і перець і зніміть соус з вогню.
У салатницю викладіть рибу і тонкі скибочки очищеного авокадо, попередньо скропивши лимонним соком. Полийте їх остиглим соусом і прикрасьте гілочкою петрушки.
Грецький салат з сардинами
складові
Для салату:
- 3 середніх помідора;
- 1 великий огірок;
- 1 маленька червона цибулина;
- 100 г сиру фета;
- 200-250 г вареного нуту;
- 8-10 нарізаних оливок;
- 8-12 консервованих сардин.
Для заправки:
- 3 столові ложки лимонного соку;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 2 чайні ложки сушеного орегано;
- ½ чайної ложки свіжомеленого перцю.
приготування
Помідори і огірки наріжте грубо, а цибулю – невеликими кубиками. Додайте до овочів дрібно нарізаний сир фета, нут і оливки. В окремій мисці збийте всі інгредієнти для заправки до однорідності, додайте в салат і перемішайте.
Розділіть салат на чотири порції і прикрасьте кожну 2-3 сардинами.
Салат з тунцем і білою квасолею
складові
- 1 банка консервованого тунця (160-185 г);
- 1 банка білої консервованої квасолі (400-420 г);
- 10 помідорів чері;
- 4 пера зеленої цибулі;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- ¼ чайної ложки солі;
- мелений чорний перець – за смаком.
приготування
Злийте рідину з консервів. Рибу подрібніть виделкою, помідори наріжте четвертинками, цибулю дрібно порубати. Змішайте ці та всі інгредієнти в мисці – і салат готовий. Його можна подавати як самостійне блюдо або використовувати для приготування бутербродів і сендвічів.
Картопляний салат з фореллю
складові
Для салату:
- 450 г дрібної картоплі;
- 300 г філе форелі;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 50-100 г суміші шпинату і руколи;
- 1 авокадо;
- 2 середні редиски.
Для заправки:
- ⅔ склянки сметани;
- ¼ склянки рубаної свіжої м’яти;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки хрону;
- 2 столові ложки лимонного соку.
приготування
Відваріть картоплю в мундирі, злийте воду і дайте охолонути. Форель обсмажте на оливковій олії і теж залиште охолоджуватися. Остиглу картоплю очистіть від шкірки і наріжте середніми скибочками. Змішайте її з зеленню і шматочками авокадо і редискою.
В окремому посуді змішайте всі інгредієнти для заправки. Розкладіть салат по тарілках, зверху викладіть тонко нарізану рибу і щедро полийте блюдо соусом.