Медики розповіли, чим шкідлива повторно кип’ячена вода

У водопровідній воді міститься безліч різних солей і мінералів, а також велика кількість різноманітних бактерій.

При кип’ятінні рідини не тільки гинуть мікроби, але відбувається зміна хімічного складу домішок, а при повторній процедурі руйнуються всі корисні речовини, перетворюючись у вкрай небезпечні для життя сполуки.

В неодноразово кип’яченій воді утворюються одні з найбільш шкідливих для організму речовин – вихідні нітратів, фторидів, миш’як. Саме ці елементи з таблиці Менделєєва, як стверджують у Всесвітній організації охорони здоров’я, представляють величезний ризик для здоров’я.

Миш’як зрідка застосовується для боротьби з небажаними мікроорганізмами в водопровідній воді. Для людей доза, що міститься в повторно перевареній рідині, не являє небезпеки. Однак з роками речовина накопичується і згубно позначається на здоров’ї, провокуючи ураження периферичних нервів, розлади функціонування шлунково-кишкового тракту, нирок, виникнення проблем з серцево-судинною системою. При вживанні такої води збільшується ризик появи більш серйозних захворювань – раку, цукрового діабету.

Сполуки фтору в питній воді в результаті чергового кип’ятіння перетворюються у фториди. Дані речовини негативно впливають на центральну нервову систему, можуть спровокувати розвиток безпліддя у жінок, негативно позначитися на розумовому розвитку дитини.

Нітрати також є одним з небезпечних для організму сполук. Їх застосовують в харчовій промисловості, використовуючи в якості консерванту. Містяться нітрати і в воді, а при її неодноразовому кип’ятінні перетворюються в нітрозаміни, які стосуються канцерогенів. Наслідками їх проникнень в організм можуть стати онкологія органів травної системи, лейкемія.

Поділись


Новини партнерів