Чудовий рецепт курячих ніжок в сметанному соусі

СКЛАДОВІ:

  • Курка (кролик, індичка) – 1 штука
  • 1 невелика морквина (або чверть червоного болгарського солодкого перцю)
  • Гливи або печериці трошки (для дітей від 7 років)
  • Трохи рослинної олії для змащення сковороди
  • 50-100 мл. води для тушкування
  • Сіль за смаком

Для соусу:

  • 0.5 скл. теплого молока
  • 2 ч.л муки
  • 0.5 скл. сметани
  • можна трохи підсолити

Приготування:

  1. Обробити курку на шматки, звільнивши від шкіри і зайвого жиру. Можна взяти просто філе, розрізавши на невеликі шматочки.
  2. Почистити сиру моркву і порізати тоненько соломкою або маленькими кубиками.
  3. На розігріту сковорідку або каструлю налити трохи олії і викласти шматки курки, посипавши зверху порізаною морквою.
  4. Налити трохи окропу (50-100 мл). Накрити кришкою і тушкувати курку до побіління хвилин 10.
  5. Помити і дрібненько порізати гливи (якщо ви будете готувати з ними). Викласти зверху на курку і продовжувати тушкувати під кришкою хвилин 20 до готовності курки. Можна відразу зверху курку посолити.

Приготуємо соус:

  1. В 0.5 скл теплого молока розвести 2 ч.л муки.
  2. Добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок.
  3. Додати 0.5 скл сметани. Перемішати.
  4. Вилити в готову курку по всій поверхні соус.
  5. Перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 5-10. Якщо соус вийшов густий, то зверху долити трохи молока, сковорідку струсити.
  6. Викласти готову курочку на тарілку з рисом (у мене з пюре), поливши зверху соусом.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів