Обідати в ресторанах і кафе небезпечно для здоров’я

Фталати – хімічні сполуки, які використовуються у виробництві упаковок і для обробки харчових продуктів. Попередні дослідження показали, що фталати пов’язані з порушенням фертильності, ускладненнями вагітності та іншими проблемами зі здоров’ям. Американські вчені з’ясували, що у людей, які часто обідають в ресторанах і фаст-фудах, рівень фталатів в організмі істотно вищий.

Фахівці проаналізували дані про харчування 10253 чоловік. Респондентів запитували, яку їжу вони вживали за останні 24 години і де. Більше 60% повідомили, що їли не вдома. Після цього вчені вимірювали концентрацію фталатів в зразках сечі учасників. З’ясувалося, що у добровольців, які обідали в кафе і ресторанах частіше, ніж удома, рівень фталатів був підвищений майже на 35%.

Найбільш схильними до ризику виявилися підлітки, які харчуються в ресторанах і кафе. Рівень фталатів в їх сечі на 55% перевищував показники решти учасників. Вчені відзначили, що страви, приготовані в домашніх умовах, не містили небезпечної кількості фталатів.

Поділись


Новини партнерів