Смачні салати без майонезу – реально!
Пропоную три дуже смачних низько калорійних салати без майонезу: «Празький» з м’ясом, «Шопський» – дуже схожий на «Грецький» і третій салат, звичайно ж з грибами.
Всі випробувані і отримали дуже високу оцінку домочадців. Але крім усього іншого, салати не тільки низькокалорійні, але і ситні в свою чергу. Такі салати прекрасні не тільки для святкового столу, але і на кожен день. Великий плюс цих салатів – доступність всіх продуктів.
Дуже рекомендую! Отже, знайомтеся докладніше.
САЛАТ «ПРАЗЬКИЙ»
У 100 Г – 140 Ккал
- 300 г курячого філе
- 4 відварені яйця
- 1-2 свіжих огірка (в залежності від розміру)
- Зелена цибуля
- Невелика морква
заправка:
- 1 варений жовток
- 1 ч. Л. зернистої гірчиці
- 3-4 ст. л. оливкового масла Extra Virdgin
- Сіль за смаком
ЯК ПРИГОТУВАТИ
- Куряче філе й огірки нарізаємо невеликими шматочками.
- Один жовток відокремити для заправки салату, а білок і інші яйця нарізати кубиками.
- Моркву нарізати тонкими смужками (стружкою) за допомогою овочевого ножа.
- Ніж тягти не через всю моркву (якщо вона у вас довга), а на відстані 6-8 см.
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
- Готуємо заправку: до жовтка додаємо гірчицю, сіль і розтираємо. Потім частинами додамо оливкову олію. Розмішати і заправити салат.
- Ретельно перемішати, викласти в салатник, блюдо, прикрасити зеленою цибулею.
САЛАТ «Шопський» – це улюблений салат в Болгарії, дуже схожий на «Грецький».
продукти:
- 2 помідори
- 2 огірка
- 2 болгарських солодких перця
- 1 червона цибуля
- 15 маслин без кісточки
- петрушка
- 120 г бринзи
- 3 ст. л. оливкової олії Extra Virdgin
- 1 ст. л. соку лимона або яблучного оцту
- Перш за все запікаємо перець. Ріжемо його вздовж на 2-3 частини, очищаємо від насіння. Викладаємо зрізом вниз на деко, змащене оливковою олією. Печемо 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
- Дати перцям охолонути. Акуратно зняти шкірку за допомогою ножа. Порізати великими кубиками.
- Помідори і огірки також нарізаємо великими кубиками, цибулю – півкільцями. Подрібнюємо петрушку. Маслини розрізати навпіл, бринзу – порізати на невеликі кубики або натерти на тертці.
- Заправляємо салат сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Акуратно перемішуємо.
- Викладаємо салат в салатник або блюдо, зверху – бринзу, прикрашаємо маслинами і листочками петрушки.
САЛАТ З ГРИБАМИ, КУКУРУДЗОЮ І ЯЙЦЕМ – дуже смачний салат для любителів грибів, подаю два варіанти заправки
На 100 г – 70 Ккал.
продукти:
- 300 г грибів
- 1 / 2 банки кукурудзи
- 1 огірок
- 3 яйця
- 1 цибуля
- 1 морква
Заправка 1: несолодкий йогурт або сметана
Заправка 2: соєвий соус з оливковою олією 1: 1
- Гриби ріжемо не дрібно, обсмажуємо в невеликій кількості оливковій рафінованій олії. Солимо, перчимо.
- Викладаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
- Подрібнимо цибулю, моркву, обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
- Відварені яйця ріжемо на невеликі кубики. З кукурудзи зливаємо розсіл.
- Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат. Сіль за бажанням.
- От і все! Салат з грибами і кукурудзою без майонезу готовий!
Приємного всім апетиту!