Коли сімейство вимагає пиріжків, а часу возитися з дріжджовим тістом немає, виручить ось цей простий рецепт. Начинка в пиріжках може бути будь-яка, в нашому варіанті – це зелена цибуля з яйцем.
Інгредієнти для тіста:
склянка кефіру, приблизно чотири склянки борошна, 2 яйця, 2 столові ложки рослинної олії, чайна ложка соди, дві чайні ложки цукру, чайна ложка солі.
Для начинки:
шість яєць, зелена цибуля, сіль.
Спочатку готуємо начинку. Варені яйця і цибулю дрібно рубаємо, солимо до смаку. Якщо начинка дуже розсипчаста, додайте трохи розтопленого вершкового масла. За бажанням можна приправити меленим перчиком.
Тісто.
Виливаємо кефір в миску, додаємо соду, перемішуємо і чекаємо поки пройде реакція. Як тільки кефір перестане пінитися, додаємо сіль, цукор, рослинну олію, яйця. Збиваємо виделкою. Поступово підсипаємо просіяне борошно, вимішуємо м’яке тісто. Воно повинно вийти однорідним і не липнути до рук.
Відокремлюємо від тіста невеликі шматочки, робимо коржики і формуємо пиріжки. Обсмажуємо в добре розігрітій олії.
Смачного!