М’яка, соковита і ніжна курка з ароматними грибами в вершково-томатному соусі

М’яка, соковита і ніжна курка з ароматними грибами в дуже смачній підливі. У поєднанні з будь-яким гарніром виходить дуже смачне блюдо для повноцінного обіду чи вечері, а подати його можна як в простий буденний день, так і на святковий стіл.

Складові:

  • куряче філе 500 грам;
  • морква 1 шт .;
  • цибуля 1 шт .;
  • часник 1-2 зубчики;
  • помідори 2-3 шт .;
  • печериці 300 грам;
  • вершки 300 мл;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль, перець, паприка, прованські трави за смаком;
  • зелень для подачі.

приготування:

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, шампіньйони нарізати пластинами.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно нарізати, моркву нарізати соломкою або кружечками.
  3. На помідорах зробити надрізи, залити окропом, залишити на 40-60 секунд, потім зняти шкірку. М’якоть нарізати кубиками.
  4. У глибокій сковороді або в казані розігріти олію, додати цибулю і часник і обсмажити до прозорості.
  5. Додати моркву і обсмажити ще 1-2 хвилини.
  6. Додати в казан м’якоть помідорів і тушкувати на середньому вогні 2-3 хвилини.
  7. Додати шматочки курки і нарізані гриби і обсмажувати 8-10 хвилин на середньому вогні з відкритою кришкою.
  8. Влити в казан вершки, посолити, поперчити, додати спеції, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 20-25 хвилин.
  9. При необхідності, додати в каструлю трохи води.
  10. Подавати, прикрасивши зеленню, з будь-яким гарніром.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів