Малосольна рибка, приготована в маринаді з запашними приправами, заправлена рослинною олією – блюдо, від якого в захваті діти, і дорослі. Ми поділимося з вами секретами приготування, дотримуючись яких, ви отримаєте чудову закуску вже за 1,5 години. Готувати за цим рецептом можна будь-яку рибку, але якщо ви візьмете скумбрію, яка має ніжний смак сама по собі, то точно не помилитеся, тому що в маринаді вона набуває особливого смаку й аромату, який не можна порівняти ні з чим. Отже, приступимо.
Вам знадобляться:
- свіжа скумбрія – 2 штуки;
- молоко – половина склянки;
- перець духмяний і перець чорний – по 5-8 горошин кожен;
- лавр – 1-2 листочка;
- цукор-пісок, олію без запаху, оцет – по 1 ст. л .;
- коріандр – щіпка за смаком;
- вода – половина літра;
- сіль кухонна (для швидкого засолу її потрібно завжди більше, ніж зазвичай) – 4 ст. л
- зелень – за смаком.
Порядок приготування:
- Заморожену рибу витягніть з морозильної камери, залийте холодною водою і чекайте, поки стане м’якше, але до кінця ще не розтане. У цьому стані її легше чистити і різати. Відріжте голови, хвости, вичистіть тельбухи, відріжте плавники, наріжте шматочками по 3-4 см заввишки.
- Приготуйте маринад. Воду доведіть до кипіння, додайте в неї всі компоненти, крім молока і олії. Потримайте на вогні ще 10-15 хвилин. Остудіть.
- Влийте в готовий маринад молоко, перемішайте занурте в рідину рибу. Рівно на 1,5 години – ні більше, ні менше! Якщо перетримати скумбрію, вона вийде пересоленою.
- Витягніть скумбрію з маринаду, полийте олією, прикрасьте зеленню.
Поділіться цим простим і дивним рецептом з друзями – їм дуже сподобається ця закуска!