За аюрведою, всі наші нездужання пов’язані саме з тим, що ми їмо. Якщо ви хочете бути здоровим і щасливим, їжу треба вибирати з користю і розумом, в тому числі це стосується і десертів.
Корисний десерт без цукру : тушковані яблука з фініками і корицею
Сьогодні пропонуємо приготувати саме такий корисний і дуже апетитний десерт – тушковані яблука з фініками і корицею. Такі фрукти відмінно перетравлюються і допомагають очищенню організму.
Такий рецепт буде корисний і точно припаде до смаку людям, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своїм харчуванням, а також для тих хто хоче схуднути . Давайте готувати!
Інгредієнти (на 2 порції):
- яблуко – 2 штуки
- абрикоси (сухі) – 4-5 штук
- фініки – 4 штуки
- чиста вода – 2 склянки
- кленовий сироп – 1 столова ложка
- свіжий імбир – 1 столова ложка (попередньо натерти)
- кардамон – 1/4 чайної ложки (попередньо подрібнити)
- кориця – 1/4 чайної ложки (попередньо подрібнити)
Як приготувати:
1. Для початку підготуємо фрукти. Яблука необхідно очистити від шкірки, вирізати серцевину і порізати скибочками. Сухі абрикоси потрібно попередньо відмочити в гарячій воді 20 хвилин. А фініки ріжемо навпіл кожен (для приготування краще використовувати сорт без кісточок).
2. Тепер необхідно змішати всі інгредієнти в каструлі. На великому вогні суміш доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього або слабкого, накриваємо кришкою і повільно кип’ятимо протягом 5 хвилин.
3. Приблизно третину вмісту каструлі поміщаємо в блендер (за допомогою черпака), в тому числі і рідину, і перемелюємо до консистенції пюре.
4. Перекладаємо пюре в каструлю. Подавати потрібно теплим.
Смачного! Готуйте з любов’ю!