
Продукти без глютену стали популярними в останні роки. Як зазначають ЗМІ, посилаючись на відкриття Університету Хартфордшира, склад подібних продуктів особливо не відрізняється від складу звичайних продуктів. А іноді вони навіть сильно програють з цієї точки зору.
Експерти підкреслюють: якщо у людини діагностована непереносимість глютену, то є сенс звернути увагу на продукти без цього елемента. Однак немає ніяких підстав вважати, що продукти без глютену становлять більш корисну версію звичайних продуктів для здорових людей.
Більш того, аналіз показав: у продуктах без глютену більше цукру, солі і насичених жирів, ніж в звичайних версіях. Плюс, в них знижений вміст клітковини і білка.
Читайте також: Цей простий домашній засіб допоможе полегшити біль в спині
До того ж, продукти без глютену стоять на порядок більше (різниця в ціні становить понад 150%). На думку фахівців, постійне споживання продуктів без голютена може підвищити ризик серцево-судинних захворювань у звичайних людей.