Помело родом з Китаю. Цей продукт зовні дуже схожий на грейпфрут, однак більший за розмірами і трохи важчий. Він буває блідо-зеленим, жовтим або помаранчевим. У розмірах він може досягати 30 сантиметрів в діаметрі, а у вазі – до кількох кілограмів. Середина буває червоною, жовтою, білою або зеленою. Помело набагато солодший, ніж грейпфрут.
У помело є ряд плюсів. Наприклад, він сприяє зміцненню імунної системи. У ньому велика кількість калію, корисного для серцевої системи, лімоїдів, що попереджають появу катаракти, хвороб нервової системи, раку і поліпшують настрій. Завдяки помело можна нормалізувати свій тиск, запобігти розвитку атеросклерозу. Корисно їсти цей фрукт астматикам. На його основі готують навіть препарати від кашлю, набряків, пухлин, розладів шлунка.
Зрозуміло, що помело – ідеальний фрукт для тих, хто вирішив схуднути. Він дуже поживний, але на 100 грамів містить всього 34 кілокалорії. У ньому присутні клітковина, білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи А, С, В, кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій. Також в помело є ліполітичний фермент, що дозволяє швидше розщеплювати жири.
Помело можна вживати як окрему страву, а можна додавати його в різні салати. Також він відмінно доповнює смак страв з риби, м’яса, морепродуктів. З шкірки отримують смачний мармелад і варення. Також з помело виходить чудова начинка для пирогів.
Читайте також: Виявлено несподіваний засіб від старіння мозку
Тільки пам’ятайте, що якщо у вас алергія на цитрусові, то краще відмовитися від такого виду фрукта. Також краще не варто їсти помело тим, хто страждає від виразкової хвороби, підвищеної кислотності шлунка, нефриту, коліту і гепатитів.