Науковці з Данії заявили, що морська капуста є найкращим продуктом для зміцнення серцево-судинної системи людини. Регулярне вживання цього продукту запобігає серцевим нападам і зміцнює стінки судин і капілярів. Варто їсти морську капусту щодня невеликими порціями.
Дослідники розділили добровольців-сердечників на дві групи. Перша не змінювала свій раціон, учасники другої кожен день їли морську капусту як добавку до основного харчування. Через кілька місяців порівняли динаміку здоров’я. Виявилося, що в осіб з другої групи серце стало працювати потужніше, нормалізувався тиск, покращилося загальне самопочуття.
На користь цих досліджень свідчить також те, що японці регулярно їдять морську капусту і мають один з найнижчих рівнів захворюваності серцево-судинної системи в світі.