Щоденне вживання газованих напоїв з “нульовим” вмістом цукру і калорій на 48% збільшують ризик виникнення інфарктів і інсультів. Такі дані нового дослідження, проведеного Колумбійським університетом США.
В ході дослідження обстежувалося більше 2,5 тисяч осіб. Захворювання серцево-судинної системи виникли у 559 учасників, 338 померли від наслідків хвороб.
Керівник приватного Європейського інституту дослідження продуктів і проблем харчування EU.L.E. в Мюнхені Удо Польмер вказує на зв’язок між замінниками цукру і ожирінням. Як приклад Польмер, відомий своїми провокаційними тезами в галузі дієтології, призводить практику використання цих добавок при відгодівлі свиней, вказуючи на аналогічну їхню дію на організм людини.
Читайте також: 7 звичних продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок!
Мозок отримує помилковий сигнал про надходження великої кількості калорій в організм і реагує на це виділенням інсуліну, що пізніше призводить до загострення почуття голоду.