Як правильно вибирати колготки

Без якої деталі складно уявити собі осінній гардероб? Звичайно ж, без колготок: вони не тільки допоможуть зберегти тепло, створити досконалий силует в лічені секунди, візуально подовжити ноги, але й додадуть яскравий акцент, який зробить ваш образ стильним.

Але як вибрати правильні колготки? Асортимент настільки величезний і різноманітний, що зробити вибір іноді буває дуже непросто: класичні, з орнаментом або незвичайними принтами, безшовні, моделюючі, теплі, фантазійні.

На що слід орієнтуватися при виборі?

Для початку, необхідно чітко сформулювати мету покупки – вам потрібні колготки «на кожен день» або з якимось незвичайним принтом для особливого випадку, а може ви плануєте одягнути облягаючий наряд і не хочете, щоб деякі недосконалості фігури псували все враження від ефектного образу.

Невелика підказка від експертів:

Для регулярного використання варто вибирати класичні і прості моделі з верхньою частиною у вигляді шортиків і зручним поясом, в яких ви будете відчувати себе максимально комфортно. Якщо ви багато часу проводите на ногах – зверніть увагу на колготки з підтримуючим ефектом, який досягається за рахунок розподіленого тиску по нозі. Цей ефект сприяє поліпшенню кровообігу і допомагає зняти втому.

Колготки з Nudo ефектом – ідеальний вибір в тому випадку, якщо ви плануєте одяшти сукню з високим розрізом, коротку спідницю або шорти. Завдяки відсутності шортиків, дана модель створює ефект «оголених ніг».

Моделюючі колготки – це відмінна можливість створити досконалий силует в лічені секунди. Завдяки наявності коригуючих структурних зон, ви зможете створити «бразильський» ефект підтягнутих сідниць або плоского живота, а також візуально поліпшити свої пропорції без спортзалу і виснажливих дієт.

Антицелюлітні – нарешті це сталося! Тепер колготки – це ще одна ефективна зброя по боротьбі з целюлітом. Як вони діють? Завдяки спеціальній масажуючій і підігріваючій функції і ефекту лімфодренажу відбувається виведення зайвої рідини і продуктів обміну речовин з міжклітинної зони.

Для вагітних – те, що потрібно майбутнім мамам. Колготки створені спеціально для вагітних жінок, з урахуванням всіх особливостей фігури. Саме тому їх можна носити на будь-якому терміні, але частіше рекомендується на другому триместрі – торс колготок виконаний у вигляді бандажа, який прекрасно підтримує животик (в тому числі і на пізніх термінах вагітності). М’яка і комфортна гумка знижує тиск на поперек, а розподілений тиск по нозі сприяє зняттю втоми і нормалізує кровообіг.

Фантазійні – сама назва прозоро натякає, що тут все обмежується тільки вашою фантазією. І якщо ви хочете додати образу яскравий і незвичайний акцент, зробити його більш помітним, зухвалим, стильним або провокаційним, то до ваших послуг величезний вибір фантазійних колготок, як з традиційним орнаментом у вигляді дрібного гороху, шва ззаду або імітації панчіх, так і з абстракцією, імітацією мережива і так далі.

Безшовні колготки – це справжня модна революція, інновація і ноу-хау від виробників. Завдяки повній відсутності швів подібні моделі практично не відчуваються на тілі, забезпечують повну свободу рухів і при цьому непомітні навіть під сильно облягаючим одягом, що робить їх оптимальним вибором, як на «кожен день», так і для особливих випадків.

Від чого ще може залежати вибір? Звичайно ж, від щільності.

Тут слід керуватися логікою і здоровим глуздом. Якщо на дворі літо, але без колготок ніяк не обійтися, то варто віддати перевагу колготкам 6-15 den або моделям «з ефектом тюлі». У них буде легко і комфортно в спекотну погоду.

Міжсезонний варіант для ранньої осені та пізньої весни – це, як правило, моделі 20-40 den, в них буде не жарко і не холодно, а саме комфортно.

Ну і зимові моделі, які можуть бути дуже різними, як по щільності (варіюється від 50 до 600 den), так і за складом. Головна функція «зимових» колготок – зберігати тепло, і це може досягатися за допомогою додавання до складу вовни, мікрофібри, кашеміру або ангори.

Ще один важливий момент – ціна. Виробництво колготок вимагає великих витрат, тому якісні колготки просто не можуть бути дешевими. З моменту початку в’язки до надходження на полиці магазинів колготки проходять близько 10 виробничих операцій, отже, у них з самого початку досить висока собівартість.

На що ще можна звернути увагу? Звичайно ж, на розмір. На звороті практично кожної упаковки колготок є спеціальна таблиця, виходячи з якої ви можете визначити потрібний вам розмір по співвідношенню росту і ваги. Це дійсно важливий момент, тому що багато жінок за звичкою намагаються вгадати свій розмір «на око» або посилаючись на розмір інших речей, а в результаті роблять помилку. Навіть якщо ви знаєте свій розмір, але вирішили спробувати нову марку, то також спочатку перевірте розмір по таблиці, так як у різних брендів розмірні лінійки зазвичай відрізняються.

А як же тренди?

У сезоні 2019/20 колготки – це не тільки необхідна функціональна деталь гардеробу, але ще і яскравий аксесуар, який може стати головним в будь-якому образі. Ця осінь пройде під егідою яскравих фарб і насичених моделей з кольорової мікрофібри в найбільш трендових відтінках Pantone: зухвалий червоний Chili Pepper, насичений винний Biking Red, теплий і стильний мікс жовтого і помаранчевого відтінків Dark Cheddar, темний і загадковий зелений Eden і ще ціла плеяда неймовірних кольорів, які можна носити в поєднанні з монохромними сукнями та спідницями, затишними і м’якими светрами oversize, об’ємними і трохи грубими черевиками – саме таким буде ідеальний образ цієї осені.

І ще трохи корисної інформації:

  • Nylon 6.6 в складі колготок говорить про те, що виробник точно не економив на якості матеріалів – він кваліфікується як преміальний, більш міцний, еластичний і гіпоалергенний матеріал.
  • Якщо колготки часто рвуться, причина може бути далеко не в недбалості з боку виробника, а, наприклад, в незробленому манікюрі/педикюрі, липучках і гачках на одязі, фурнітурі на сумці і взутті – варіантів може бути безліч.
  • Якщо ви хочете, щоб колготки щільно облягали і сиділи як «друга шкіра», то шукайте на упаковці значок 3D Lycra. Всупереч розхожій думці, ця технологія не надає колготкам посилений блиск, а дозволяє їм краще прилягати до тіла.
  • Не варто вибирати колір колготок тільки по упаковці – враховуйте, що в ній колготки зазвичай складені в кілька шарів. Якщо ви ще не зустрічалися з якоюсь маркою або відтінком, перед покупкою подивіться зразок або попросіть консультанта допомогти з вибором.
  • Купуйте кілька пар колготок, щоб кожна вирішувала певне завдання. Наприклад, модель «на кожен день» (можливо, безшовна) для роботи, колготки з моделюючим ефектом для вечірніх виходів, з ефектом тюлі на літо, міжсезоння і, звичайно, зимові. Така покупка – це не трата грошей, а, скоріше, інвестиція, тому що так колготки прослужать вам набагато довше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів