5 міфів про базовий гардероб, в які ви все ще вірите

Туманне поняття «базовий гардероб» оповите невизначеними і досить спірними судженнями – багато з яких вже є незворотньо застарілими. Ми попросили стиліста Лірію Холдіну спростувати найпоширеніші міфи і розповісти, що ж мається на увазі коли мова йде про універсальний гардероб.

У XXI столітті індустрія моди повільно, але вірно рухається по шляху усвідомленого споживання. На зміну вивіреним брендовим total looks приходить mix & match, одна-єдина хороша річ може замінити десять «одноденок», а головна модна мета – вже не безмежна розмаїтість, а невеликий базовий гардероб, який працює на всі сто. Однак, на жаль, навіть благі починання часом обростають помилками і забобонами. Перед вами – п’ять головних міфів, здатних стати на шляху між вами і гардеробом вашої мрії.

Міф №1. Існує універсальний список речей, які потрібні всім

Міфічний список, що складається з двадцяти/п’ятдесяти/ста речей, які повинні бути в гардеробі кожної сучасної дівчини – улюблена тема багатьох. Про нього говорять з пристрастю, в нього вірять беззастережно, йому присвячують цілі статті, лекції та майстер-класи. Реальність насправді така, що для кожної дівчини він буде свій – в залежності від способу життя, індивідуальних особливостей зовнішності, смаків і уподобань. Ваша маленька чорна сукня може бути не такою вже й маленькою і навіть не чорною. Ви можете абсолютно не носити джинси і відмовитися від тілесних човників на користь білих кросівок. Ніхто, крім вас самої, не знає ваші особисті потреби, а значить і не може створити будь-який універсальний список.

Міф №2. Базовий гардероб повинен будуватися в нейтральних кольорах

Чорно-білий гардероб – це, звичайно, утилітарно, ось тільки дуже вже нудно. Для того, щоб речі у вашій шафі поєднувалися між собою, їм не обов’язково бути «безбарвними». Більш того, їх краще підбирати відповідно до вашої індивідуальної палітри – відтінків, що володіють схожими характеристиками, які будуть комплементарні вашій зовнішності. Колірна гамма може бути максимально широкою, при цьому функціональність речей колір ніяк не вб’є. Навпаки, за рахунок загального підтону речі обов’язково подружаться. Це стане гарантією гармонійних поєднань всередині будь-яких образів і подарує вашому обличчю приємний «бонус» у вигляді ефекту фільтрів фотошопа (навіть без макіяжу!).

Міф №3. Базові речі не можуть бути принтованими

«Стильовий нейтрал» – речі, що володіють лаконічним кроєм, без надмірностей і активного декору. Саме ці властивості наділяють їх статусом базових і забезпечують справне функціонування непростої, але ефективної формули «мінімум речей – максимум образів». Принт на сполучуваність при цьому ніяк не впливає.

Міф №4. База ніколи не виходить з моди

Одна з найбільш поширених помилок полягає в тому, що базові речі не підвладні часу і ніколи не виходять з моди. Дійсно, звичка інвестувати в базу заощадить вам немало коштів, адже дозволить оновлювати гардероб набагато рідше. Але не поспішайте забути про шопінг раз і назавжди. Навіть в ідеальному гардеробі час від часу потрібно наводити порядок, ідентифікуючи морально застарілих мешканців. Мода не стоїть на місці і постійно знаходиться в пошуку нового і незвіданого, тому раз в 5-6 років будь-який тренд модифікується, набуваючи дещо інших обрисів і обзаводячись свіжими акцентами. А значить, річ з минулого буде безпомилково вгадуватися, як би ви не намагалися її «оживити».

Міф №5. Головне – це одяг, аксесуари вторинні

Стиль – в деталях. Будь-який наряд – це лише полотно, на якому ви, як талановитий художник, щедрими мазками-аксесуарами пишете свій шедевр. Ці маленькі, але важливі деталі надають йому характер, перетворюють в гармонійний і закінчений костюмний ансамбль. На жаль, занадто часто аксесуари купуються за «залишковим принципом», коли на ретельний і вдумливий вибір не залишається ні коштів, ні часу. Збирайте поступово власну колекцію – їй під силу навіть найбільш нудні поєднання перетворити в образи, гідні хронік стритстайлу.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів