Як вибрати пальто з натурального хутра – 5 простих кроків

З настанням холодів кожна з нас замислюється про можливість придбання хутряного пальта. Вибір занадто величезний, і так легко заплутатися. Втім, як кажуть фахівці, до вкладення грошей в хутро варто ставитися так само уважно, як до вкладення в цінні папери. Що потрібно знати, коли вирушаєте за своєю ідеальною шубою, читайте в цьому матеріалі.

Варто чітко визначити мету покупки

Перший крок, який ви повинні зробити, перш ніж придбати шубу своєї мрії, – визначитися з метою покупки. Так Так. Не все так просто! Якщо ви більшу частину часу проводите за кермом, купувати довгі моделі практично безглуздо. Та й в громадський транспорт заходити в “соболях” за півмільйона не варто.

Втім, зазвичай на вибір шуби впливає скоріше деяка хімія між вами і цією шубою. Якщо її немає і у вас не горять очі – йдіть далі. Вивчіть якомога більше моделей, щоб знайти по-справжньому свій варіант.

Вивчіть види хутра

Звичайно, можна особливо не вибирати і, якщо бюджет дозволяє, зупинитися на класичній норці. Але варто враховувати, що існує величезна кількість шуб з інших видів натурального хутра. Більш бюджетний кролик, наприклад, виглядає так само об’ємно і яскраво, як норка. Хутро лисиці зробить пальто ще більш пухнастим, тому його найчастіше використовують для облямівки коміра. Овчина – найдешевша і сама універсальна, особливо в умовах сирої зими таке хутро може довше зберігати товарний вигляд. Крім того, шуби можуть бути з хутра лами, рисі або інших тварин. Все залежить від ваших уподобань і можливостей.

При виборі хутра варто звертати увагу на блиск, рівномірність волосків і колір. Крім того, важливо також уточнити, з якої країни був доставлений матеріал. Так, кращі шкури єнота доставляють з США і Канади, лисицю – зі Скандинавії, соболя і рисі – з Росії і країн СНД. Обов’язково перевірте, чи хутро не забарвлене штучно! Особливо це стосується хутра норки. Фарба робить його жорстким, а окремі волоски більш крихкими. Інші шкурки найчастіше фарбуються для поліпшення кольору, і це мало впливає на стан ворсу.

Варто визначитися з ціновим порогом

Звичайно, хутряні пальто – задоволення не з дешевих. Втім, якщо ви вже зважилися на це вкладення, варто все-таки визначити максимально допустимий поріг витрат і розглядати вироби тільки в цьому ціновому діапазоні. Імовірність того, що вам швидше сподобається шуба на пару десятків тисяч дорожче, занадто велика.

Якщо у вас, наприклад, бюджет обмежений, фахівці радять купувати шубу з хорошого хутра єнота, ніж з неякісної норки.

Дізнайтеся склад шуби

Ви вже практично визначилися з вибором? Уточніть у продавця, чи пальто виготовлене з цільного шматка або ж з декількох. Запам’ятайте, що цілісне хутро значно дорожче. Бажано шукати пальто з французькою підкладкою, яка не прикріплюється до хутра на подолі. Обов’язково перевірте нижню частину хутра, шкіра повинна бути нібито промасленою і податливою.

Врахуйте ваші особливості

Хутряне пальто, як будь-який верхній одяг, буде виглядати на вас відмінно тільки при грамотному підборі розміру. Подивіться, чи не висить шуба на плечах, чи комфортно вам у рукавах і на грудях. Чи не розходяться ґудзики і чи не заплутаєтеся ви в подолах при ходьбі. Чи плануєте надягати під шубу блейзер або об’ємний светр? Беріть їх на примірку! Тільки так вийде вгадати точний розмір. Зверніть увагу також на колірну гамму і не забувайте подумати про відтінки, які підходять під ваш колір шкіри.

Поділись


Новини партнерів