Сьогодні ринок пропонує нам широкий асортимент ювелірних прикрас на будь-який смак та гаманець. Крім цього, на даний час є чудова можливість суттєво зекономити свій час і нерви та замовити ювелірні прикраси з доставкою додому в інттернет- магазинах. Але з чого насправді починається ювелірний шопінг? На що варто звернути свою увагу при виборі прикрас?

1. Стиль

Ваш власний стиль і спосіб життя – ось головні критерії вибору. Беріть за основу свій колір шкіри, переваги в одязі, відтінки волосся і очей. Якщо ви врахуєте всі ці параметри, то ймовірність підібрати ідеальні золоті сережки або кільце буде максимальною.

Не забувайте про стандартні напрямки стилістики, такі як: класика, авангард, мінімалізм, екзотика і модерн. Один обраний стиль значно скоротить час пошуку ідеального виробу.

2. Вставки дорогоцінних і напівкоштовних каменів

Деякі стилісти радять для початку вибирати метал, але завітавши в ювелірний магазин або, наприклад, зайшовши на каталог інтернет-магазину виробів із золота, ви зрозумієте, що вибір починається саме з каменів. Набагато простіше зупинитися на якийсь моделі, якщо ви свідомо вирішили якому самоцвіту віддаєте перевагу.

Будуть ваші вставки напівдорогоцінними або дорогоцінними – не має значення. Найважливіше – вибрати їх правильно, зробити це так, щоб камінь доповнював і завершував образ, а не став би його безглуздим елементом.

Якщо ви вірите в науку зірок і магію мінералів, то сміливо вибирайте свій камінь-покровитель. Заглибившись в літотерапію і зодіакальні вчення, можливо саме завдяки нематеріальним властивостями самоцвітів вам буде простіше схилитися на користь якогось одного каменю.

3. Метал

При покупці ювелірних принад їх вартість завжди відіграє велику роль. В асортименті стандартних магазинів найчастіше переважають золоті і срібні вироби. Срібло в якості бюджетного варіанту, а золото чекає тих, хто готовий серйозно витратитися на маленькі радості життя.

Крім срібла і золота існує платина, але масового попиту на неї ніколи не було, адже всім відомо, що це найдорожчий метал, і прикраси з нього не виготовляються у великому масштабі.

Крім того, всі ці дорогоцінні метали абсолютно різні за своїми зовнішніми якостями, що дає привід для роздумів кожній жінці. Наприклад, золото не завжди підійде юній леді через свій строгий вигляд, тому найчастіше молоді дівчата віддають перевагу сріблу.

Найважливішим критерієм вибору ювелірних виробів служить якість продукту. Тому перше, на що варто дивитися при покупці – проба, пломбування та друк виробника. Мітка виробника завжди різна, у кожного заводу свій певний значок.

Проба золота, срібла або платини, під якою продається ювелірний виріб, також позначена державною палатою:

  • золото 585 і 750;
  • срібло 925 і 950;
  • платина 950, 900 і 850.

Звичайно, є й інші номери, але вони не використовуються у виробництві ювелірних виробів з різних причин.

4. Сережки

Вибирати сережки потрібно за кількома параметрами:

  • овал обличчя;
  • колір очей;
  • зріст;
  • колір шкіри;
  • відтінок волосся.

Форма сережок має пряму залежність від типу обличчя і зросту. Якщо дівчата з овальним обличчям можуть сміливо вибирати будь-які золоті сережки, то, наприклад, жінкам з витягнутим трикутним або квадратним типом слід відмовитися від висячих моделей, оскільки подовжені сережки зроблять акцент на нижній частині силуету. Для жінок з круглим обличчям, навпаки, підійдуть висячі прикраси, вони візуально витягнуть його.

Той самий візуальний ефект витягування і звуження тіла працює і для підбору ювелірних прикрас по зросту. Високі леді не повинні носити висячі сережки, а дівчатам маленького росту якраз варто придивитися саме до таких моделей.

Всі колірні палітри зовнішності нерозривно пов’язані з відтінками вставок. Якщо справа стосується покупки сережок, то першочерговими повинні бути очі. Грайте відтінками каменів! Пам’ятайте, що найвдаліший варіант сумісності не тільки в ідентичній гамі, зверніть увагу на контраст. Наприклад, зелені очі і кораловий самоцвіт – чудовий дует, а блакитноокі леді легко можуть знайти ідеальний мінерал в відтінках жовтого і навіть чорного кольору.

Замок на золотих сережках – важливий елемент, на який варто звертати масу уваги при виборі. Якщо ви купуєте повсякденний аксесуар, то обов’язково приміряйте сережки і справедливо оцініть зручність кріплення. Для тих сережок, які будуть прикрашати вас кожен день краще вибирати замки типу пусети або англійську (французьку, італійську) – застібку.