Перш ніж впритул зайнятися проблемою схуднення, потрібно пропрацювати причини зайвої ваги з лікарями, психологами, самостійно (що дуже важливо) – тільки можна отримати стійкий результат. Цілком ймовірно, що після цього схуднення навіть не знадобиться – оскільки разом зі зникненням початкової проблеми вага зникне сама по собі.

Основними причинами зайвої ваги, на які не можна вплинути дієтами, є:

  • психологічні: низька самооцінка, постійний стрес, невроз, депресія, відсутність цілей в житті;
  • ендокринні: порушення обміну речовин, гормональні збої, прийом гормональних препаратів;
  • соматичні: хронічні захворювання, особливо шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози і нирок.

Досить часто зустрічається ситуація, коли зайві кілограми – це всього лише фантазія пацієнта. Всі медичні показники буквально «кричать» про те, що вага в нормі або навіть нижче допустимої, але не тут-то було.

Окремо слід згадати дисморфофобію (нічим не обґрунтовану нелюбов до власного тіла, наприклад, через вплив нав’язуваних еталонів краси). Останнім часом вона стала справжнім стихійним лихом для молоді.

Швидке (екстрене) схуднення

Випадки в житті бувають різні: комусь терміново треба схуднути перед знаковою подією, комусь – після відпустки, а у когось зайва вага заважає кар’єрному зростанню. Якраз для таких цілей і придумані екстрені (швидкі) дієти.

Дієти та розвантажувальні дні

Тривалість «швидкого» схуднення може бути різною. Як правило, показовими є періоди 1 день, 3 дні і тиждень:

  • один день тривають розвантажувальні дієти і голодування (1-2 кг);
  • до трьох днів жорсткої дієти зазвичай звертаються новачки або люди, чиєю метою є зниження ваги до 2-3 кг;
  • сім днів екстремальної дієти можуть витримати або ті, хто неодноразово сидів на дієтах, або дуже відчайдушні люди. За таких обставин можна скинути 4-5 кг і більше.

Варіанти екстрених дієт:

  • найпростіша – це голодування, при якому дозволяється вживати тільки воду;
  • простіший варіант – розвантажувальні дні на якомусь одному продукті (кефір, яблука, огірки, соки і т.д.). Допускається прийом певної кількості продукту протягом дня;
  • змішані дієти, при яких передбачається різноманітність продуктів, але головна умова – енергетична цінність не може перевищувати, наприклад, 1000 ккал.

Всі ці дієти можуть досить сильно вплинути на організм, тому обов’язково обговоріть з їх лікарем.

Для кожної людини розраховується свій ліміт калорій для схуднення, оскільки важливо враховувати такі фактори: стартова вага, фізична активність, хронічні захворювання, розумову працю.

Швидке схуднення на таблетках

Сьогодні існує дуже багато пігулок для схуднення, придбати які можна на сайті http://apteka-online.biz/dlya-poxudeniya/gardenin-fatflex/. Проте механізм їхньої дії зазвичай зводиться до наступних ефектів: зниження апетиту і незасвоюваність жиру.

Психотропні пігулки для схуднення

Психотропні препарати – це ті ж «чарівні» таблетки на основі сибутраміну та подібних йому речовин. Сюди ж відносяться і аноректики – препарати, що впливають на центр насичення і знижують апетит. Лікарі не рекомендують їх використовувати, адже навіть повністю здоровий організм не витримає такого «екстриму». В першу чергу, порушується обмін речовин, що в подальшому призводить до плачевних наслідків.

Під час схуднень забезпечений цілий ряд сумнівних відчуттів:

  • безсоння;
  • страхи і паніка;
  • дратівливість;
  • нездорова активність;
  • стрибки тиску;
  • важкість в серці;
  • сухість в роті;
  • в окремих випадках – галюцинації.

Дійсно, втрачається апетит і з’являється надмірна енергійність, через що досить швидко настає схуднення.

З досвіду шанувальників цього методу, після припинення лікування виявляється, що буквально важко поворухнути навіть пальцем, про здоровий сон доводиться мріяти ще дуже довго, а «звірячий» апетит знову вривається в їхнє життя.

При схудненні на таблетках, як і в випадку з екстреними дієтами, повертаються втрачені 3-5 кг плюс додаткові, від яких потім дуже важко позбутися.

Спалювачі жиру

Ще одна група таблеток – спалювачі жиру. Дійсно, під час їхнього прийому «з’їдений» жир просто не засвоюється і виходить в незмінному вигляді природним шляхом. Однак треба не забувати, що в такому разі не засвоюються і жиророзчинні вітаміни, що загрожує авітамінозом і його серйозними наслідками.

Ефективне схуднення: здоровий спосіб життя

Якщо всі перераховані вище методи не підходять за станом здоров’я, за переконаннями або з матеріальних причин – саме час звернутися до довготриваючих методів втрати і підтримки ваги.

Красиве і треноване тіло – це, перш за все, спосіб життя. Всі здорові методи для схуднення працюють тільки тоді, коли вони регулярні. Ці способи старі як світ, нічого нового не з’явилося. Інакше всі були б давно вже стрункі і щасливі без особливих зусиль.

Тому питання «Як ефективно схуднути?» – найбільш складне в реалізації, але і найбільш результативне при своєму рішенні. Потрібно тільки вибрати з того, що вже є і досить успішно працює.