Види розслабляючого масажу обличчя і шиї

У світі існує безліч напрямків медицини, але жоден з них не обходиться без масажу – ефективної оздоровчої процедури.

Чудовий косметичний ефект масажу був помічений ще в глибоку давнину. Процедура проводилася для підтримки здоров’я, молодості і краси. Крім загального масажу тіла в косметичних цілях застосовувався розслабляючий масаж, який  приносив задоволення детальніше про нього читайте тут https://wworld.com.ua/ru/21092.

За багатовікову історію людства були розроблені різні його види і техніки, проте кожна з них направлена ​​на релаксацію мімічної мускулатури обличчя і шиї.

Важливість масажу

Мімічна мускулатура, від тонусу якої залежить форма і підтягнутість овалу обличчя, стан шкіри і її молодість, не менше навантажується протягом дня, ніж м’язи тіла. При цьому м’язи обличчя за своєю будовою і призначенням особливі. Одним кінцем мімічні м’язи кріпляться до кістки черепа, іншим – до шкіри. Крім того, багато в чому завдяки роботі мімічної мускулатури шкіра шиї та обличчя забезпечується всім необхідним, в ній підтримуються процеси регенерації, синтезу необхідних речовин, зокрема, волокон еластину і колагену.

Тільки при посмішці людина задіює 57 мімічних м’язів, а за день не раз хмурить брови, мружиться, висловлює здивування і невдоволення, розмовляє, і нескінченну кількість разів моргає. Крім того, під час напруженої роботи або зосередженості, навіть без, здавалося б, мімічних рухів, м’язи обличчя не менш напружені. Результат такої щоденної напруги можна помітити в дзеркалі – втомлений вигляд, виражені носогубні складки, зморшки, припухлості, бліда млява шкіра. Напруга в шиї загрожує головними болями.

Якщо не вживати заходів, то раннє старіння забезпечено. Розслабляючий масаж обличчя і шиї, який не важко провести вдома самостійно.

Процедура не складна і приємна, а часу забере не більше 10-15 хвилин.

Види розслабляючого масажу обличчя і шиї

Масаж, що виконується на обличчі, називають косметичним завдяки явно вираженому ефекту. При цьому перші результати можна побачити і відчути вже після першої процедури.

Освоїти ту чи іншу техніку не складно, варто тільки відповідально і скрупульозно підійти до справи, адже кожен з видів масажу для обличчя та шиї характеризується своїми особливостями, хоч підсумкова мета одна – забезпечити мускулатурі розслаблення, відпочинок, що сприяє в подальшому підвищенню тонусу, інтенсифікації обмінних процесів.

Основних різновидів косметичного масажу всього три:

  • профілактичний або гігієнічний масаж – дозволяє підтримувати шкіру обличчя і шиї в хорошому стані, запобігає появі ознак старіння, запобігає утворенню глибоких зморшок, дозволяє повернути шкірі пружність, еластичність, а обличчю – здоровий колір і свіжість; крім того, це прекрасна складова загальної релаксації і відпочинку;
  • пластичний масаж (сюди ж можна віднести лімфодренажний) – його дія спрямована на підтяжку овалу обличчя, поліпшення стану шкіри і підшкірної клітковини, кольору обличчя, посилення кровообігу і стимуляції обмінних процесів і синтезу необхідних елементів, нормалізацію діяльності сальних і потових залоз, виправлення косметичних дефектів, розгладження зморшок;
  • лікувальний масаж – спеціальний вид масажу, застосовуваний для комплексної терапії різних захворювань, таких як вугрі, невралгія трійчастого нерва, неврит лицьового нерва і т.д.).

Незмінною складовою кожного з виду масажів є м’яке розслаблення м’язів обличчя перед початком їх опрацювання.

Розслабляючий масаж обличчя може проводитися за різними методиками, найпопулярніші і часто використовувані в сучасній косметології наступні:

  • Японський масаж – відрізняється вираженою лікувальною дією, проводиться, як правило, за допомогою кульок і кришталевих паличок. Підходить для всіх типів шкіри і будь-якого віку.
  • Щипковий масаж Жаке – відрізняється вираженою дією, яка розсмоктує різні застої, тому застосовується найчастіше для усунення наслідків вугрової висипки (застійні плями) на жирній та комбінованій шкірі. Однак легке пощипування здатне підвищити тонус нормальної шкіри в поєднанні з легкими погладжуваннями.
  • Французький масаж з лімфодренажний ефектом – відрізняється інтенсивністю і спрямований на зміцнення м’язів, підвищення тонусу шкіри, виведення шлаків і токсинів, зняття набряклості, підвищення еластичності.
  • Французький масаж Крістель Гуїн – ефективна профілактика утворення зморшок, розгладжування мімічних зморшок, легка підтяжка овалу обличчя. Чудово підійде для будь-якого типу шкіри.
  • Лімфатичний масаж обличчя і шиї – знімає припухлість і набряклість обличчя, покращу його колір, стимулює виведення токсинів.
  • Європейський масаж Хелен Петрулла – знахідка для в’янучої шкіри, прекрасно покращує колір і овал обличчя, стимулює крово- і лімфообіг.
  • Масаж по Поспєлову – один з найстаріших масажів, методика якого розроблена в другій половині 19-го століття російським лікарем-дерматологом А.І. Поспєловим. Донний тип масажу відноситься до лікувальних, проте широко застосовується в косметології сьогодні. Завдяки йому вдається ефективно боротися з проблемами жирної і схильної до появи прищів і запалень шкіри. Масаж добре очищає сальні протоки і стимулює внутрішні обмінні процеси завдяки поєднанню здавлень, натискань, пунктирування тощо. Його особливість полягає ще і в тому, що виконується цей масаж без використання змащувальних засобів.
  • Класичний масаж – найбільш популярний і доступний для освоєння тип масажу, який передбачає поєднання погладжувань, легких разминань, розтирань, вібрації і постукування. Може бути комплексним і місцевим (масаж кругового м’яза ока, масаж століття, носа, щік, верхньої губи, підборіддя).
Поділись


Новини партнерів