10 кращих салатів з квасолею: ситно, смачно і поживно

Квасоля заслужено входить в список корисних бобових, тому що містить багато рослинного білка і мінімум калорій. Також вона дуже ситна і добре сприяє активному травленню.

Сьогодні наша редакція пропонує вам підбірку салатів з квасолею , які не соромно запропонувати гостям або просто з’їсти на вечерю.

10 салатів з квасолею

З ковбасою, кукурудзою і помідорами

салат з помідорами

Для приготування салату вам знадобиться:

  • половина цибулини;
  • 200 г ковбаси холодного копчення;
  • 2 помідори;
  • 200 г червоної квасолі;
  • зубчик часнику;
  • 200 г кукурудзи;
  • 2 столових ложки майонезу;
  • сіль перець.

Якщо у вас сира квасоля, відваріть її в злегка підсоленій воді. Ковбасу наріжте соломкою середньої величини, помідори – великими кубиками, а цибулю – тонкими півкільцями. До них додайте квасолю, часник, кукурудзу, спеції і майонез. Все добре перемішайте і можете подавати до столу.

З маринованими грибами і яйцями

ситний салат з грибами

Необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 200 г червоної квасолі;
  • 3 курячих яйця;
  • 120 г опеньків;
  • 2 зелених цибулі;
  • 2 столових ложки майонезу;
  • 2-3 салатних листа;
  • сіль перець.

Відварені круто яйця наріжте дрібними кубиками і змішайте з квасолею, грибами, подрібненою цибулею, спеціями і майонезом. Готовий салат викладіть на салатні листя в плоскій тарілці.

З тунцем

рибний салат

До складу цього салату входять такі інгредієнти:

  • 300 г білої квасолі;
  • 200 г консервованого тунця;
  • пів червоної цибулини;
  • 3 зелених цибулі;
  • 120 мл оливкової олії;
  • 1 лимон;
  • петрушка;
  • сіль перець.

З тунця злийте зайву олію і трохи розімніть м’ясо виделкою. Змішайте рибу з квасолею, подрібненою цибулею і зеленню. Для соусу змішайте олію, лимонний сік, спеції і заправте ним салат.

З куркою, кукурудзою і пекінською капустою

салат з капустою

Цей салат складається з таких інгредієнтів:

  • 300 г пекінської капусти;
  • 200 г червоної квасолі;
  • 200 г курячого філе;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • сіль перець.

Куряче філе відваріть і наріжте великими кубиками. Капусту наріжте крупно. У глибоку миска покладіть м’ясо, квасолю, капусту, майонез, спеції і добре перемішайте.

З буряком і маринованими огірками

салат з маринованими огірками

Щоб приготувати цей низькокалорійний і простий салат необхідно:

  • 200 г червоної квасолі;
  • 1 буряк;
  • 3 мариновані огірки;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • петрушка;
  • сіль перець.

Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте в невеликій кількості олії. Сирий буряк натріть на тертці для корейської моркви і додайте до цибулі. Протушкуйте все кілька хвилин на маленькому вогні. Огірки наріжте маленькими кубиками. У глибокій ємності змішайте овочі, квасолю, зелень, спеції і заправте оливковою олією.

З шинкою, огірком і яйцями

салат з квасолею

Щоб його приготувати, візьміть:

  • 200 г шинки;
  • 1 огірок;
  • 3 яйця;
  • 200 г білої квасолі;
  • 2 столові ложки сметани;
  • петрушку;
  • сіль перець.

Шинку, зварені круто яйця і огірок наріжте невеликими кубиками. Змішайте їх з квасолею, петрушкою, сметаною і спеціями і добре перемішайте. Салат можна відразу подавати на стіл.

З яловичиною, перцем і волоськими горіхами

салат з болгарським перцем

Необхідний список інгредієнтів для цього салату складається з:

  • 200 г червоної квасолі;
  • 250 г філе яловичини;
  • 1 червоної цибулі;
  • 1 болгарського перцю;
  • половини гострого перцю;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 100 мл гарячої води;
  • 2 зубчиків часнику;
  • 2 столових ложок 6% -ого оцту;
  • 10 г гострого перцю;
  • 2 столових ложок оливкової олії;
  • хмелі-сунелі;
  • кінзи;
  • солі і перцю.

Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в суміші води і оцту на 7-10 хвилин. М’ясо відваріть, болгарський перець очистіть від насіння і наріжте великими смужками, а гострий перець – зовсім тонкими. Горіхи і кінзу подрібніть. До підготовлених інгредієнтів додайте квасолю, мариновану цибулю, пропущений через прес часник, спеції і оливкову олію. Салат добре перемішайте і відразу подавайте до столу.

З крабовими паличками і яйцями

салат з морепродуктами

Інгредієнти, необхідні для його приготування:

  • 200 г крабових паличок;
  • 3 яйця;
  • 200 г червоної квасолі;
  • 2 столові ложки сметани;
  • кріп;
  • сіль перець.

Зварені круто яйця і крабові палички наріжте великими кубиками. Добре змішайте їх з квасолею, кропом, спеціями і сметаною. За бажанням можете додати в салат кукурудзу.

Овочевий салат з квасолею і корейською морквою

салат з селерою

Для його приготування візьміть такі продукти:

  • 1 болгарський перець;
  • 2 селери;
  • 2 огірка;
  • 200 г червоної квасолі;
  • 2 помідори;
  • пів-цибулини;
  • 300 г пекінської капусти;
  • 200 г корейської моркви;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • сіль перець.

Всі овочі, крім цибулі, наріжте великими кубиками. Капусту наріжте якомога тонше. Додайте до овочів квасолю, моркву, спеції, заправте все олією і добре перемішайте. За бажанням можете добавити в салат підсмажений кунжут.

З куркою, помідорами, сиром і сухариками

салат з сиром

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 2 помідори;
  • 100 г сиру;
  • 200 г червоної квасолі;
  • 100 г сухариків;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • сіль.

Куряче м’ясо і помідори наріжте кубиками середнього розміру, а сир натріть на крупній тертці. Додайте до них квасолю, сухарики, сіль і добре змішайте з майонезом. Салат подавайте до столу одразу, поки не розм’якли сухарики.

Салати з квасолею володіють своїм оригінальним смаком і ніколи не залишаються без уваги під час застіль. Вони можуть бути як основною стравою, так і відмінним доповненням до будь-яких гарнірів або м’яса . Запрошуйте рідних і друзів і пригощайте їх новими незвичними стравами!

Джерело

Поділись


Новини партнерів