Найпростіший, смачний і повітряний рецепт шоколадного кексу “Негреса”. Увага, пісний рецепт!

Цей десерт досить швидко готується. Кекс виходить м’яким і ніжним. “Негреса” відмінно підійде для дружніх посиденьок за чашкою кави або чаю. А ще ці ласощі напевно сподобається діткам! Якщо ви готуєте для великої компанії, можете збільшити кількість продуктів в 2 рази.

Складові:

– 300 мл мінеральної води

– 150 г цукру

– 150 мл соняшникової олії

– 6 ложок сливового повидла

– 5 ложок вишневого джему

– 4 ложки какао-порошку

– 1 пакетик розпушувача

– 300 г борошна

– 50 г родзинок

– 100 г мелених горіхів

– 50 г кокосової стружки

– 5 г ванільної есенції

– цедра 1 лимона.

Спосіб приготування:

1. У мисці змішуємо воду, цукор і рослинну олію. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем і додаємо до суміші з маслом, помішуючи віничком, щоб не було грудочок. Помішуємо до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться. Додаємо повидло, джем, родзинки і перемішуємо ще протягом 2-3 хвилин. В кінці додаємо кокосову стружку, мелені горіхи, ванільну есенцію і лимонну цедру. Добре перемішуємо всі інгредієнти дерев’яною ложкою.

2. У змащену олією і покриту папером для випічки форму виливаємо суміш і випікаємо при середній температурі протягом приблизно 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою. Після того, як торт повністю охолоне, його можна нарізати.

3. Десерт можна посипати цукровою пудрою або полити пісним шоколадом.

Бажаємо вам приємного апетиту і удачі в приготуванні!

Джерело

Поділись


Новини партнерів