Цей десерт досить швидко готується. Кекс виходить м’яким і ніжним. “Негреса” відмінно підійде для дружніх посиденьок за чашкою кави або чаю. А ще ці ласощі напевно сподобається діткам! Якщо ви готуєте для великої компанії, можете збільшити кількість продуктів в 2 рази.
Складові:
– 300 мл мінеральної води
– 150 г цукру
– 150 мл соняшникової олії
– 6 ложок сливового повидла
– 5 ложок вишневого джему
– 4 ложки какао-порошку
– 1 пакетик розпушувача
– 300 г борошна
– 50 г родзинок
– 100 г мелених горіхів
– 50 г кокосової стружки
– 5 г ванільної есенції
– цедра 1 лимона.
Спосіб приготування:
1. У мисці змішуємо воду, цукор і рослинну олію. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем і додаємо до суміші з маслом, помішуючи віничком, щоб не було грудочок. Помішуємо до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться. Додаємо повидло, джем, родзинки і перемішуємо ще протягом 2-3 хвилин. В кінці додаємо кокосову стружку, мелені горіхи, ванільну есенцію і лимонну цедру. Добре перемішуємо всі інгредієнти дерев’яною ложкою.
2. У змащену олією і покриту папером для випічки форму виливаємо суміш і випікаємо при середній температурі протягом приблизно 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою. Після того, як торт повністю охолоне, його можна нарізати.
3. Десерт можна посипати цукровою пудрою або полити пісним шоколадом.
Бажаємо вам приємного апетиту і удачі в приготуванні!