Овочеві страви для тих, хто дотримується посту або просто стежить за фігурою

204

Перший і останній тижні посту найсуворіші. І саме тому в ці дні потрібно правильно збалансувати своє харчування, щоб відсутність деяких продуктів в меню не заважала нормально функціонувати організму. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати смачні і яскраві пісні страви.

Вінегрет з маслятами

Вам знадобиться:

  • Морква варена – 25 г
  • Картопля варена – 50 г
  • Буряк відварений – 60 г
  • Огірки мариновані – 20 г
  • Квасоля біла консервована – 20 г
  • Маслюки мариновані – 20 г
  • Цибуля зелена – 5 г
  • Сіль за смаком

Заправка для вінегрету:

  • Гірчиця солодка – 2 г
  • Оцет винний – 3 г
  • Цукровий пісок – 2 г
  • Олія – ​​15 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Гірчицю, сіль, перець, цукор і оцет змішати, додати рослинну олію і перемішати до однорідного стану. Варені картоплю, моркву, буряк та мариновані огірки порізати кубиками 7 мм. Подрібнити зелену цибулю. Перемішати інгредієнти. Викласти вінегрет через кулінарне кільце в центр тарілки. На салат зверху покласти мариновані маслюки.

Східний суп з гарбуза з чіпсами з лаваша

Вам знадобиться:

  • Гарбуз свіжий – 50 г
  • Морква – 12 г
  • Цибуля ріпчаста – 7 г
  • Часник – 2 г
  • Олія – ​​4 г
  • Молоко кокосове – 50 г
  • Мед – 6 г
  • Шавлія свіжа – 0,2 г
  • Імбирний сік – 2,5 г
  • Кардамон – 0,3 г
  • Вода – 170 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кускус відварений – 20 г
  • Маш відварений – 20 г
  • Кіноа відварене – 20 г
  • Суміш спецій азіатських – 0,2 г
  • Олія гарбузова – 2 г
  • Насіння гарбузове – 5 г
  • Чіпси з коржа – 20 г

Приготування:

Обсмажити на олії цибулю ріпчасту, моркву, гарбуз, часник, листочки шавлії (дрібно нарубані). Додати воду, довести до кипіння і варити до готовності овочів. Потім все подрібнити блендером. Додати кокосове молоко, мед, сіль, кардамон мелений, імбирний сік, знову довести до кипіння. У суп акуратно викласти гіркою суміш круп, прикрасити гарбузовим насінням, краплями гарбузової олії, сумішшю спецій. Подавати з чіпсами з лаваша або з коржем.

Міні-картопля з розмарином і цукіні

Вам знадобиться:

  • Картопля міні – 190 г
  • Часник – 5 г
  • Розмарин – 0,7 г
  • Олія – ​​10 г
  • Суміш спецій – 1 г
  • Базилік – 1 г
  • Петрушка – 1 г
  • Сіль – 1 г
  • Перець чорний мелений – 0,5 г

Приготування:

З’єднати всі інгредієнти, картоплю маринувати протягом двох годин. Запікати при температурі 180 ° С протягом 20 хвилин. Цукіні (160 г) запекти з додаванням часнику і паприки протягом 15 хвилин. Подавати з салатом корн, кедровими горішками , аджикою, соєвою сметаною.

Чорна піта з овочами, кедровими горішками і кінзою

Вам знадобиться:

  • Цибуля ріпчаста – 25 г
  • Морква – 25 г
  • Олія – ​​10 г
  • Суміш овочева техаська – 80 г
  • Помідори консервовані – 25 г
  • Соус табаско чіпотле – 0,5 г
  • Кумин (зіра) – 0,5 г
  • Цукровий пісок – 2 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа тако – 2 г
  • Лимонний сік – 1,5 г
  • Кінза свіжа – 2 г

Приготування:

Обсмажуємо на олії цибулю і моркву, додаємо заморожену техаську суміш, потім помідори, кумин (зіру), цукор, сіль, перець чорний мелений, приправу тако, табаско і лимонний сік. Перемішуємо, прогріваємо, охолоджуємо. Додаємо кінзу подрібнену, перемішуємо. Нагріваємо піту. Відрізаємо від краю піти 3-4 см. Відкриваємо її за допомогою ножа. Начинку за допомогою ложки вкладаємо в центр, посипаємо кедровими горіхами. Подаємо з соєвою сметаною (30 г) в соуснику. PS Піта не обов’язково повинна бути чорною, хоча ви легко знайдете її в будь-якому гіпермаркеті.

Запечене яблуко з горіхами

Вам знадобиться:

  • Яблуко зелене – 1 шт.
  • Мед – 5 г
  • Кориця – 1 г
  • М’ята – 0,5 г
  • Цукровий пісок – 10 г
  • Цукрова пудра – 0,1 г

Для начинки:

  • Горіхи волоські в спеціях – 10 г
  • Горіхи волоські подрібнені – 10 г
  • Цукровий пісок – 5 г
  • Кориця – 0,05 г
  • Кардамон – 0,05 г
  • Кунжут – 2 г
  • Імбир сухий – 0,05 г

Приготування:

Мелені спеції, цукор, горіхи волоські (дрібно порізані) і кунжут білий з’єднати, прогріти на сковороді. Горіхи розкласти на пергаментному аркуші і охолодити. Цукор змішати з меленою корицею. Зелене яблуко помити, видалити плодоніжки, з протилежного боку – насіннєве гніздо і перетинки, не прорізаючи яблуко наскрізь. Покласти фрукт на тарілку, засипати всередину цукор з корицею і запекти в духовці до готовності. На чисту тарілку в центр акуратно викласти яблуко (не пошкодивши боки). Налити всередину яблука за допомогою десертної ложки соус, який витік на тарілку при випіканні, насипати волоські горіхи в спеціях, полити медом. Страву прикрасити зверху м’ятою і посипати цукровою пудрою.

Поділись


Магазин